CRVENO ODELO ZA OSMEH: MODERNIZOVANA DIOR ROUGE IKONA

m520-rouge-16-02b-main-mat_l4_f39

“Kreirao sam Rouge Dior kolekciju da bi žene mogle da biraju i menjaju nijanse kako bi na najbolji način mogle da se izraze” – objasnio je Peter Philips, kreativni direktor Dior Makeup nakon lansiranja poslednje Dior Rouge serije ruževa. A davne 1947. Christian Dior na umu je imao samo jednu stvar – želeo je da obuče ženski osmeh u pravu crvenu boju! Šest godina kasnije, 1953. kuća Dior predstavila je svoju modnu ikonu među ruževima – Rouge Dior. Ova limitirana serija ruževa za usne u osam nijansi bila je inspirisana tkaninama od kojih su šivene haljine za Dior Houte Couture reviju. Od tada nije ništa menjano.

Posle mnogo decenija Peter Philips 2016. predlaže da se ikone modernizuju. Da ženski osmeh zasvetli! Philips se fokusirao na moderne žene koje stižu na sve strane, igraju se svojim izgledom, koje su nepredvidive, buntovne i svestrane, žene koje će jednog dana koristiti zavodljivi crveni ruž, a drugog nevinoroze nijansu. Tako je i nastala nova era ruževa. Rouge Dior dobio je sasvim novu formulu – satenski i ultra-mat finiš, a za negu usana korišćen je mango buter. m520-rouge-16-10d-gamme_l4_f39-1

Saten i mat – nijanse sa kojima nema kompromisa. Mat ruževi su visokopigmentisani, a satenski imaju senzualni efekat. Dior Rouge kolekcija ima i svojih pet ” ikona” – Trafalgar, ikona međ’ crvenim ruževima ime nosi po Trafalgar haljini, Victoire po pariskim kultnim mestima, jarko-koralno-crvena puna života i energije, strastvena- optimističko roze za svaku priliku i romantična nijansa ružinog drveta. I, da, nju morate da probate – nijansa 999!

Foto: Dior press