HUGO BOSS: ČISTE LINIJE I GEOMETRIJSKI OBLICI ZA PROLEĆE 2016.

Ovosezonsku HUGO BOSS žensku kolekciju odlikuju čiste linije, snažan kolorit i kontrolisana upotreba akcenata ali je utisak zavodljive ženstvenosti i dalje ono što boji najnoviju modnu priču. U svojoj četvrtoj kolekciji za BOSS Womenswear proleće 2016, art direktor Džejson Vu inspiraciju je pronašao u idejama Bauhaus pokreta.

U svojem sagledavanju ovog pokreta i sopstvenoj interpretaciji njegovih ideja, Džejson Vu je ovom kolekcijom predstavio fluidne siluete naglašene ženstvenosti, linearnih i geometrijskih oblika. Naglašavajući tradicionalne boje Bauhausa –  žutu, plavu i crvenu kao akcente u kolekciji, strateški ih je upotrebio na onim komadima koje je želeo da istakne.

„Želeo sam da stvorim modu koja predstavlja ekspresiju estetskih elemenata i bazičnih principa Bauhausa. Pored geometrije koja je korišćena za printove i stroge, precizne siluete koje su omogućile da se materijali i krojevi koriste na takav način da se stvori nešto izuzetno, kako kroz struktuiranje svakog komada, tako i kroz preciznu konstrukciju. Za mene, to je ono što definiše Bauhaus stil, ta osnovna ideja koja je još uvek uzbudljiva, inovativna i relevantna savremenoj ženi.“

Modni kritičari primetili su da je u ovoj kolekciji Džejson Vu na impresivan način preveo formalni jezik Bauhausa u svoje kreacije. Geometrija zauzima centralno mesto, oživljena je kroz ženstvenu siluetu sa naglašenim strukom i akcentovanim ramenima. Geometrijski printovi u čistim svetlo-tamnim kontrastima daju jak naglasak na ravno krojenim suknjama, kaputima i haljinama. Džejson Vu nikada ne koristi boju za ukrašavanje, za njega je boja uvek odraz jasnog stava. Primenjivane su i nove tehnologije – lasersko sečenje primenjeno na klasičnom vunenom flanelu daju odevnom predmetu ultramoderan izgled, iako se radi o  klasičnom modelu.

Foto: press