IZLOŽBA IVORE DAJIĆ: VODA JE IZVOR ŽIVOTA

deca

Samostalna izložba akademskog slikara Ivore Dajić (1976) nazvana Voda, Život, Radost biće održana od 25. do 31.marta 2016.  u beogradskoj galeriji Studentskog kulturnog centa, Kralja Milana 48. Ivora trenutno  završava master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti, na odseku primenjenog slikarstva, kod profesora Miroslava Lazovića, a njena izložba u SKC obuhvatiće slike, crteže i skulpture na temu – voda, život, radost.  

“Slike i crteži nastali su 2015 godine, a skulpture u februaru 2016. Zanimljivu tematiku sa jedne od slika proširila sam i premestila u prostor stvorivši nekoliko skulptura od terakote. Prikazane su realno, kao i slike, zadovoljne u svom komfornom telu. Slike, crteži i skulpture prikazuju radost življenja, vraćanje sopstvenoj prirodi, kao i prepuštanje vodi kao izvoru života. Na izložbi će biti prikazan video rad nazvan “Pećina” (inspirisan Platonovom Državom), sa osvrtom na trenutnu kulturu. Za rad sam koristila najgledanije muzičke spotove sa ciljem da prikažem njihovu pravu prirodu”.pozivnica

Ivora Dajić član je ULUPUDS od 1996.godine i izlagala je na mnogobrojnim značajnim izložbama. Živi i radi u Beogradu, a osim slikarstva bavi se i ostalim oblastima primenjene umetnosti. Za njenu treću samostalnu izložbu inspiracija je bila voda kao izvor života.

Foto: press