NE PROPUSTITE 28. APRILA: STOTINE BALERINICA NA DRUGOM DEČJEM BALETSKOM FESTIVALU

DBF-5

Drugi Dečiji baletski festival održaće se 28. aprila 2016. u Dečijem kulturnom centru Beograd, u organizaciji Baletskog centra Ana Pflug. Festival se održava tradicionalno svake godine povodom obeležavanja Svetskog dana igre CID UNESCO, a cilj je da se na ovaj dan pažnja usmeri na klasičnu baletsku umetnost i plesno stvaralaštvo najmlađih.

Festival je namenjen deci uzrasta od 5 do 14 godina a cilj mu je popularizacija, razvoj i negovanje baletske umetnosti kroz susrete baletskih pedagoga, studija i škola. Na taj način publici će se prikazati vrednosti klasične baletske umetnosti kroz dečiji izraz. Ova manifetscija je kao takva dobila podršku Minsitarstva kulture i informisanja Srbije.

DBF-4Drugi Dečiji baletski festival okupiće više od 450 učesnika iz 22 baletska studija i škole iz čitave Srbije (Beograd, Novi Sad, Užice, Niš, Smederevska Palanka, Obrenovac, Kragujevac, Ub, Dobanovci, Lazarevac i mnogi drugi). Učesnici festivala će svoje tačke predstaviti pred mnogobrojnom publikom, a na kraju programa biće im uručene i specijalne zahvlanice, dok će za sve gledaoce biti pripremljena zabava i osveženje u holu. Ova manifestacija namenjena je svim ljubiteljima baletske umetnosti, pedagozima i koreografima, ali i roditeljima, koji bi svoje dete jednog dana upisali u baletsku školu ili studio, te im ovaj festival pruža idealnu priliku da se što bolje upoznaju sa načinom i kvalitetom rada više od 20 škola u Srbiji.DBF-8Festival će se održati u okviru dva koncerta – od 17h i od 20 sati. Izvršni odbor ove godine čine direktor i idejni tvorac festivala Ana Pflug, selektor Konstantin Tešea, prvak baleta Narodnog Pozorišta, menadžer Jasenka Tošić i koordinator projekta Sanja Pflug.DBF-7

Foto: Baletski centar Ana Pflug