POČINJE JUBILARNI 40. BELGRADE FASHION WEEK U XL IZDANJU

40-bfw
Jubilarni 40. Belgrade Fashion Week svoje četrdeseto izdanje održaće od 23. oktobra do 8. novembra 2016. Ovaj značajan jubilej BFW biće obeležen na poseban način – trajaće nešto duže nego i obično, i predstaviće veliki broj modnih stvaralaca, na kvalitetnim revijama, videćemo autorske kolekcije, atraktivne brendove, izložbe i zanimljive promocije to na najatraktivnijim mestima u gradu. Zato će ovogodišnje izdanje proći u XL znaku!
Svečano otvaranje BFW održaće se o Belexpocentru revijom BFW Iconic Designers na kojoj će se predstaviti Aleksandar Protić, Ana Ljubinković, Bata Spasojević, Boris Nikolić, Danijela Biškup, Daniela Glišić, Dejan Despotović, Dejana Momčilović, Doda Komad, Dragana Ognjenović, Evica Milovanov Penezić, Irena Grahovac, Iva Stefanović, Jasmina Sanader, Maja Nedeljković Davidovac, Nataša Šarić, Peđa Nerić, Roksanda Ilinčić, Sestre Stevančević, Slobodan Mihajlović, Sonja Krstić, JSP Svetlana i Jelena Proković, Tamara Radivojević, Tijana Pavlov, Valentina Obradović, Verica Rakočević, Zora Mojsilović.
Reviju Igora Todorovića Atelier Igor Todorović gledaćemo u ponedeljak, 24.10. u Pozorištu na Terazijama, u četvrtak 27.10. u Muzeju primenjene umetnosti održaće se izložba “Između prošlosti i budućnosti: 25 godina autorske modne scene u Srbiji” a u nedelju, 30.10. u Hotelu Crowne Plaza Avon predstavlja reviju Ane Ljubinković…
Nastao pod okriljem Modnog studija Click, sada već davne 1996. godine, prilagođavajući se različitim svetskim trendovima i našim društvenim okolnostima, Belgrade Fashion Week se trudi da unapređuje kvalitet programa i organizacije, držeći korak sa sličnim manifestacijama u svetu koje su mu bile uzor od samog osnivanja.
Od samog početka organizatori paralelno neguju umetnički i edukativni pristup manifestaciji. Takav okvir delovanja uveliko nadilazi organizovanje revija. Organizacioni tim Beogradske nedelje mode trudi se da dovede važne goste, predavače, modne i biznis stručnjake iz Evrope, da podrži brojne domaće umetnike, organizuje izložbe koje promovišu savremeni dizajn ali i našu tradiciju i ljude koji zavređuju pažnju.
Kao društveno odgovoran projekat organizatori BFW-a se trude da iskoriste modu kao snažan komunikacioni kanal koji omogućava da informacije dođu do različitih delova javnosti. Tradicionalno, Beogradska nedelja mode učestvuje i organizuje brojne humanitarne akcije i kampanje za podizanje svesti o najtežim društvenim problemima. Tako će biti i ovoga puta kada će se promovisati značaj testiranja na HIV, u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut.“

Ceo program 40. BFW pogledajte na sajtu http://belgradefashionweek.com/

Foto: press