POZNATE LIČNOSTI U H&M KREACIJAMA NA DOBROTVORNOJ MET GALA SVEČANOSTI

Za najprestižniju modnu noć ove godine dobrotvorni Met Gala bal – Metropoliten Museum of Art Costume Institute Benefit 2016, modna kuća H&M osmislila je jedinstvene, posebno izrađene kreacije za Kijaru, Dženifer Hadson, Hejli Stajnfeld, Laki Blu i Pajper Ameriku Smit i Amber Valetu. H&M već drugu godinu zaredom ima čast da kreira odeću za poznate zvanice na ovoj dobrotvornoj svečanosti a nadahnuće za izradu kreacija H&M dizajneri našli su u  izložbi „Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology”. Tim H&M dizajnera upotrebio je tradicionalni ručni rad u kombinaciji sa novijim tehnologijama i materijalima kako bi izradio ove kreacije. Nakon što su se pojavile na crvenom tepihu i prve imale priliku da posete izložbu, zvanice su se našle za H&M stolom na samoj gala svečanosti.met-gala-2016-jennifer-hudson-wearing-hm

– Uživali smo u svakom trenutku kreiranja odevnih kombinacija za gala svečanost „Costume Institute Benefit“. Nama u H&M moda je najveća ljubav, te je kreiranje kombinacija za tako divne zvanice pomoću najfinijih tehnika i detalja predstavljalo izuzetno nadahnuće – istakla je Pernila Volfart, kreativni direktor i direktor dizajna u H&M.

– Veliki sam obožavalac H&M već dugi niz godina i oduševljena sam kako pozivom, tako i prilikom da kreiram jedinstvenu haljinu sa timom. Ovo je zaista posebno iskustvo za mene – izjavila je pevačica Kijara, dok je glumica Dženifer Hadson priznala da je šlep duži od jednog metra činio da se oseća baš glamuroznom. Glumica i pevačica Hejli Stajnfeld veliki je fan doprinosa koji H&M daje modnoj industriji i ponosna je na saradnju tokom dizajniranja haljine, a model Pajper Amerika Smit ne krije sreću što je radila sa H&M i što je njena haljina savršen primer ovogodišnje teme, što spaja neverovatne detalje sa novim tehnologijama, zadržavajući idealni oblik.

Inače, izložba „Manus x Machina“ odaje počast modi, kako onoj koju izrađuju mašine, tako i onoj koja je delo ljudskih ruku, sa osvrtom na sve izraženije stapanje ovih tradicija. Ova tema nadahnula je H&M tim dizajnera da kreira odevne kombinacije koje su ogledalo ličnosti svake od zvanica, i to uz pomoć tehnologija kao što su rezanje laserom, ručni vez, ukrasi u obliku perja, obrada toplotom, ukrašavanje kamenčićima i plisiranje. Komplikovana i smela haljina pevačice Kijare izrađena je ručnim radom, uz pomoće veštih juvelirskih ruku. Privesci od Swarovski kristala spuštaju se sa dijamantske mreže koju čine lančići u obliku listića, sa čoker ogrlicom i poluotvorenim leđima. Dženifer Hadson nosila je svilenu haljinu sa belim korsetom na kojem su se isticali rukom izrađeni ukrasi sa 3D perlicama, francuskim čvorovima i sedefastim cvetićima. Haljina se završava šlepom koji je bio dući od metra. Hejli Stajnfeld pojavila se u smaragdno zelenoj haljini sa jasnim, glamuroznim krojem. Gornji deo nalik na korset prekriven je šljokicama i organskom svilom, a donji deo je od duge satenske svilenene suknje sa visokim izrezom na prednjoj strani. Maneken Laki Blu Smit izgledao je elegantno u smoking-blejzeru prljavobele boje od italijanske vune, sa naramenicama ispod kojeg je nosio belu svilenu košulju zakopčanu Swarovski dugmadima. Njegove kožne pantalone imale su plavometalni premaz. Haljina manekenke Pajper Amerika Smit u duginim bojama spojila je tehnike mašinske izrade sa onimna koje su delo ljudskih ruku, sa laserski rezanim perjem od vinila i resicama ručno ušivenim u svilenu suknju i sedefasti korset. Haljinu manekenke Amber Valete je elegantna kreacija od tamnoplavog svilenog tafta. Ukrašavalo je više od 1.000 rukom rezanih i ušivenih latica od organske svile i sedefa od reciklirane plastike. Na laserom oblikovane latice toplotnom obradom nanesen je reflektivni vinil, dok je njen dečko Tedi Čarls nosio crni vuneni smoking širokih revera od svilenog satena sa naramenicama.

Foto: press