ROBERTO CAVALLI: SASVIM NOVI DIZAJN ZA PROLEĆNU KOLEKCIJU 2018.

Modni brend Roberto Cavalli snimio je kampanju za kolekciju proleće/leto 2018. a za promo lice odabran je top model Birgit Kos. Fotografije potpisuje modni fotograf Zoe Ghertner, a kreativni direktor prolećne kampanje je Paul Surridge, novi dizajner modne kuće Roberto Cavalli, koji je odlučio da radom sa isključivo ženskim timom pokaže nezavisni duh Cavalli žene.
Paul Surridge (44), Britanac koji se školovao na Saint Martins umetničkoj školi u Londonu, u Milano je došao 1996. Karijeru je gradio kao asistent i konsultatnt u mnogim uspešnim brendovima kao što su Prada, Ruffo, Burberry, Calvin Klein, Z Zegna, Jil Sander, Acne… a u kuću Cavalli našao se zato što je imao viziju razvijanja strategije jedne modne imperije, a ne samo jedne kolekcije.

Paul Surridge (44), Britanac koji se školovao na Saint Martins umetničkoj školi u Londonu, u Milano je došao 1996. Karijeru je gradio kao asistent i konsultatnt u mnogim uspešnim brendovima kao što su Prada, Ruffo, Burberry, Calvin Klein, Z Zegna, Jil Sander… a u kuću Cavalli našao se zato što je imao viziju razvijanja strategije jedne modne imperije, a ne samo jedne kolekcije. Naime, Paul Surridge primetio je da brend Roberto Cavalli ima lanac ogromnih prodavnica na čak sedam spratova, ali i pored toga ponuda je, po njegovom mišljenju, bila prilično sužena. A njegov cilj bio je da modno zadovolji ne samo jednu, već mnogo žena. Da bi to objasnio na razgovoru za posao Surridge je naveo primer žene koja u ranim večernjim satima izlazi na jahtu, u vreme kada je napolju, posebno na vodi, pomalo prohladno. Iako će na sebi imati Cavalli haljinu, Paul je tvrdio da kardigan ili ono čime će se ona u jednom trenutku ogrnuti – nije nosilo etiketu Roberto Cavalli. E, to je ono što je hteo da promeni. I takav rezon uveo ga je u Cavalli univerzum.

Kolekcija Roberto Cavalli proleće/leto 2018. usredsređena je na ženstvenost, na senzualnost i na fizičku moć. Stav je ono na šta Paul Surridge stavlja akcenat, a ne ono što vidite na ekranu. Paul pravi večernje modne komade u kojima možete i da sedite i da vozite kola. Ženi tako daje slobodu, ne želi da je sputava, već da je učini još moćnijom i dominantnijom. Naviknuti na prepoznatljiv i prilično naporan Cavalli print kojim dominiraju krupni detalji, obično u nijansi zlata, leopard print u kombinaciji sa cvetnim, glave raznih životinja… Paul Surridge veoma uspešno “umiruje” Cavalli džunglu i u prvi plan ističe senzualnost žene u sasvim novim formama i modelima, a posebno u dezenima kojima se novi dizajner igra u ovoj kolekciji.

Foto: https://www.designscene.net/