TOP 5 MASKARA: ZAŠTO IH VOLIMO I KORISTIMO

Potraga za savršenom maskarom kod većine žena nikada ne prestaje. A kada se pronađe ona prava, ona koja “radi” i koja zadovoljava sve naše želje tu počinje ljubav i pre svega – vernost. Probali smo i testirali mnoge i izdvojili pet maskara koje nas nisu ni izneverile niti razočarale. Neke su noviteti, a neke su nam dostupne već izvesno vreme. Kao i što je to slučaj i za sve druge make-up pinklice, izbor maskare je indvidualna stvar i sve zavisi kakve trepavice imate i šta od nekog proizvoda očekujete. Važno je da budete realni i ne očekujete čuda tipa “imam vrlo kratke trepavice i tražim maskaru koja će da im udvostruči dužinu”. Da ih produži – da, ali da postanu duplo duže – to maskare ne mogu.
Make Up For Ever kao brend profesionalne šminke teško da može da vas razočara. Njihov make-up spada u grupu vrhunskih, kvalitetnih, pa i luksuznih proizvoda. Jedino na šta bi možda mogli da imate primedbu je malo jača cena proizvoda. Ali, sigurno već znate – bolje je imati jedan savršen ruž nego četiri “nekakvih” na koji ćete uvek imati primebdu a koštaće vas više od jednog dobrog. MUFE Smoky Extravagant maskara (6,8ml) je veoma precizna jer istovremeno obavlja nekoliko radnji: podiže trepavice, fino ih uvija, (posebno one najsitnije dlačice na spoljašnjem uglu oka), trepavicama daje pristojan, sofisticiran volumen (ne izgledaju preteško i kao da na njima ima mnoštvo slojeva maskare) i produžava ih. Za ovaj efekat zaslužna je četkica konusnog oblika koja savršeno razdvaja sve dlačice i formula koja sadrži 4D tehnologiju sa ekskluzivnim mikrodefinišućim voskom koji oblaže trepavice, dok se crni pigment brine da svaki nanos na trepavice izgleda savršeno. Kada vidite da vam maskara odmah posle prvog sloja podigne i one najsitnije dlačice u spoljašnjem uglu, i pri tome ih i uvije – znajte da je dobra! Cena: 3.215 din.
Benefit Roller Lash maskara (8.5ml) bila je pravi hit kada se pojavila u Sephora parfimerijama. O njoj se pričalo i pisalo, a danas se voli i koristi. Koliko je dobra svedoči i nagrada Best of Beauty 2016 Winner Award koju dodeljuje čuveni Allure magazin o lepoti. Ova maskara inspirisana je papilotnama, uvijačima za kosu na koje će vas prvo podsetiti zatvarač od meke gume. Blago zakrivljena plastična četkica tako dobro uvija i raščešljava trepavice da dobijete onaj seksi look “širom otvorene oči”. Četkica je rađena sa hook ‘n’ roll tehnologijom što znači da se na njenim krajevima nalaze minijaturne kukice koje hvataju, podižu i uvijaju čak i one beznadežno ravne trepavice. I taj efekat traje od tenutka kada ste je naneli pa sve dok je ne skinete. Znači, ono što ona uvije – to ne spada! Cena: 3.450 din.
Sephora Cinescope (9ml) je prolećni Sephora novitet inspirsan efektom ventilatora (ili kao kad strujanje vazduha fena odozdole usmerite ka trepavicama pa dobijete lepezicu 😉 ). Ova maskara je na najkraćem testu od svih ostalih ali prvi utisci su savim dovoljni da ih podelimo sa vama. Odlična je za definisanje i podizanje trepavica, ali njena tekstura (obično kažem “mršava”) nema tu težinu i gustinu da istovremeno obezbeđuje i volumen i gustinu. S obzirom na to da je reč o ultra black formuli sasvim je dovoljna za dnevne aktivnosti, za precizno izvučene i podignute trepavice koje decentno izgledaju. Za večernji look možete je koristiti kao bazu koja podiže i definiše a onda dodati maskaru koja obezbeđuje volumen i gustinu. Cena: 2.030 din.
Urban Decay Perversion (bigger, blacker, badder) maskara (12ml) stigla je nedavno kod nas, kad i cela make-up kolekcija ovog brenda. Neki proizvodi baš zaslužuju ime koje nose – a to je slučaj sa ovom maskarom. Ultra-kremasta formula odlično produžava trepavice i daje im volumen tako da zaista igledaju “crnje, duže i nevaljale” pa je seksi look zagarantovan u jednom potezu. Četkica dobro razdvaja i definiše trepavice i nema potrebe za dodatnim manevrima kojim biste povećali volumen. Tekstura maskare je baš kakva trebada bude – ni previše suva, ni previše vlažna, a formula sadrži hairdensyl kompleks – mešavinu proteina i aminokiselina, uključujući i morske glikogene koji stimulišu rast trepavica. Sve što tražite od jedne maskare dobićete od ove. Cena: 2.160 din.
Essence The False Lashes maskara Dramatic Volume Unlimited (9ml) je odlična drogerijska maskara intenzivno crne teksture. Četkica već u prvom potezu stvara dramatičan volumen, podiže trepavice i uvija ih i već posle dva, tri sloja dobićete sjajan efekat dugih, lepo definisanih i uvijenih trepavica ili ako više volite – efekat veštačkih trepavica. Bez obzira što je reč o make-up brendu namenjenom tinejdžerkama i mladim devojkama preporučujemo vam da ovu maskaru obavezno probate, nećete se pokajati, posebno zbog toga što košta 379 dinara.

Gde kupiti: Make Up For Ever, Benefit, Sephora, Urban Decay proizvode možete naći u svim Sephora parfimerijama, dok Essence maskaru možete potražiti u Lilly i dm drogerijama.