ETRO stigao u Beograd

ETRO brend nastao je krajem 1960. godina, kada je Gerolamo Etro, ekspert za tekstil i ljubitelj putovanja i istorije, izabrao Indiju i Orijentalnu kulturu kao inspiraciju koju će pretočiti u nešto što je voleo i “živeo”. Nakon 58 godina od osnivanja brenda, ETRO parfemi od sada su dostupni i u Srbiji, u beogradskoj L’Atelier parfimeriji. Na rastu i prelasku porodične firme u savremen i sofisticiran brend međunarodnih razmera, sa Gerolamom danas zajedno radi i njegovo četvoro dece – Jacopo, Kean, Ippolito i Veronica. U svojim nastojanjima su i uspeli zahvaljujući širenju više od 200 vlastitih brendova širom sveta i kolekcijama koje se kreću od garderobe, preko asesoara, tekstila za nameštaj, proizvoda od kože do naočara za sunce. Svoj asortiman Etro je proširio parfemima krajem osamdesetih godina prošlog veka. Parfemi su inicijalno bili zasnovani na monotematskim formulama sa fokusom na drvenim i začinskim notama. Mirisna linija postepeno je prožeta složenijim aromama, a Eau de Toilette kreiran za klijente koji traže jedinstven parfem. Sve svoje kreacije parfema Etro proizvodi sam, koristeći isključivo prirodne sastojke najfinijeg kvaliteta, reflektujući imidž brenda na tržištu kroz visoko selektivnu i direktnu distribuciju.
Etrove karakteristične oznake stila uvek su bile Paisley (tzv. kašmir dezen, kapljica zakrivljenog vrha), kombinujući ražličite teme i inspiracije svake godine, kao i Pegaso (čuveni leteći konj Pegaz). Oba simbola definišu kreativnost i multikulturnu viziju brenda i njenih vrednosti. Oko ovih tema Etro je razvio restile pakovanja parfema na moderniji i prilagođeni dizajn, ne gubivši u vidu svoje tradicionalne kanone. Bočice su predstavljene u originalnom, moderno crno-belom motivu Paisley odlikovanim Pegasus logoom, dok hromatske detalje definišu “familije” proizvoda: ljubičastom se označavaju mirisi, zelenom linija za kupanje, fuksija (crvena) rezervisana je za ambijentalne mirise i sveće.

Svaki od 28 Etro parfema, napravljen je tehnikama i sastojcima koji biraju majstori parfema “nosevi”. Svaki parfem ima svoj nepogrešiv karakter i ličnost, toliko savršen da može da izrazi bilo koje stanje uma tokom dana. Etrov pristup parfemu izražava potragu za kvalitetom, kreativnošću i ličnim stilom koji predstavlja oznaka u svakom od njegovih proizvodnih segmenata.  Napravljeni većinom od prirodnih sastojaka, Etro parfemi su dugo postojani i zadržavaju se na koži zahvaljujući visokoj koncentraciji začina i tamjana, kao i drvenih nota kombinovanih sa smolom i biljkama i citrusnim voćem. Bilo koji iz kolekcije od 28 parfema odgovara i ženama i muškarcima i bira se prema ličnim afinitetima, a ne prema rodnoj podeli. Parfemi su postali način izražavanja – izbeći lojalnost prema jednom parfemu i pronaći drugačiji parfem za različite prilike. Čak i za različite prilike treba naći više različitih parfema. Ideja o transformaciji prevazilazi krute etikete i sezone i postaje intrigantna igra koja uključuje apsolutni i relativni aspekt izbora. Parfem postaje promena ideje – najnoviji put označava preklapanje drugačijih nota kako bi se proizvele unikatne kreacije. Na ovaj način, nijedan parfem neće “stajati” isto različitim ljudima i prilagodiće se potrebama trenutaka u kojima se mirisi ponovo menjaju. Parfem postaje lično zadovoljstvo – ne narušava prostor drugome zato što je intimni izbor koji se može obnoviti tokom dana – sa istim parfemom ili sa dodatkom nekog drugog parfema.Pored the Eau de Toilette, Etro je razvio liniju parfemisanih pokreta kroz koje parfemski obred živi na drugačiji način. Trenutak blagostanja posvećen ličnoj nezi i zadovoljstvu, novi mirisni oblici za nošenje omiljenih nota, početak novog dana sa zadovoljstvom odabira mirisa koji odgovara trenutnom raspoloženju, odmomenta buđenja, u gelu za tuširanje obogaćenim hrastovim ekstraktom i vitaminom E, prepuštanje hidrantnim zagrljajem aloe vere i vitamina E u nežnom losionu za telo koji će vas pratiti ceo dan, dok toplina kože oslobađa svoje parfimisane note… Da bi se stvorilo idealno raspoloženje, parfemisane sveće i ambijentalni parfemi stimulišu čula i dizajnirani su da se uklope u sobu u kojoj se nalaze meditativni ugao za čitanje, stimulišući za studio, cvetni za dnevni boravak, suptilo senzualan za druženje.
Svi Etro parfemi idealni su za “lejering”, mešanje sa drugim i nadograđivanjem mirisa na originalan i jedinstven način. Bićete iznenađeni efektom kada naprskate više od jednog parfema na kožu. Imajući u vidu njihove individualne karakterisitike, možete izabrati sklop uma koji biste želeli da naglasite i produžite tokom vremena ili da neutrališete ako vam smeta ili dosadi. Ovo je moguće koristeći arome koje stimulišu pozitivne energetske izazivače. Povrh svega, prirodne esencije omogućavaju Etro parfeme da se menjaju na koži, i ovo im omogućava da započnu na vrlo ličnoj osnovi. Takođe se možete igrati sa preklapanjem body programa, kao što su pena za kupanje i hidrantno mleko za telo. Pena za kupanje diskretno će mirisati na vašoj koži, skoro potpuno diskretno osećaće ga korisnik. Mleko za telo duže će se osećati na koži,a Eau de Toilette je intezivan dok je Eau de Parfums jači i postojaniji.Metaomrfoza je danas bitan koncept u estetici, lepoti, kozmetici i parfemima. Transformacija i brza promena uloga izražava želju da se stalno prebacuju između različitih modela koji više nemaju unapred postavljene standarde.
Za više energije najlepše kombinacije i preklapanja mirisa kako bi se napravio sveži tvist:
Lemon Sorbet – njegova svežina omogućava da drugi parfemi budu mehurastiji i energičniji
Anice – njen iznenađujući miris donosi svetlost i energiju
Pegaso – njegov citrusni miris limuna sa klasičnim notama Umbria i Tuscany, dodaje notu modernog
Ako želite da stimulišete senzualnost na elegantan način – Rajasthan i ManRose
Diskretno – Patchouly i Heliotrope
Intenzivno – Marquetry i Sandalo
Lagano – Shaal Nur i Etra
Da bi se osećali smireno i snažno – Via Verri i Shantung
Da uronite u misterioznu dimenziju – Patchouly i Palais Jamais
Da se osećate sigurnim – Via Verri i Musk
Za intenzivne momente – Marquetry i ManRose
Ako se osećate romantično – Shantung i Vicolo Fiori
Ako želite da pojačate osećaj – Shaal Nur i Heliotrope
Ako ste preplavljeni emocijama – Royal Pavillon i Etra
Ako se osećate senzualno – Paisley i Musk…
Ako želite da istaknete muževnu stranu – Shaal Nur i Sandalo
Sa senzualnošću: Patchouly i Musk
Sa čistom muževnošću: Via Verri i Pegaso
Ako želite da istaknete žensku stranu
Sa misterioznim osećanjima: Jacquard i Rajasthan
Uz eksploziju cveća: Royal Pavillon i Vicolo Fiori
Uz intenzivnu radost: Ambra i Musk
Sa romantičnom snagom: Paisley i Vicolo Fiori

Cene: 50ml ETRO edt od 9.760 do 10.250 din. Edp od 50ml je 12.440 din.
Osim u beogradskoj L’Atelier parfimeriji, Etro parfeme možete naći i u ex YU okruženju:
– Anabella Marriott, Makedonija, Skoplje, Plostad Makedonija 7
– The Perfume, Crna Gora, Porto Montenegro, Obala b.b, Tivat
– Cosmetics, Crna Gora, Podgorica, City Mall, Cetinjski put bb
– EBC, Kosovo, Priština, Bregu i Diellit mall, Eqrem Çabej 1

Foto: press