PRUGE U POKRETU: ADIDAS ROLAN GAROS BY Y-3 KOLEKCIJA ZA ANINE NOVE POBEDE

Ana Ivanovic key visual

U susret Rolan Garosu adidas Tenis i Y-3 predstavljaju najnoviju adidas Rolan Garos kolekciju by Y-3 koju će ove godine nositi i Ana Ivanović, jedna od naših najboljih teniserki. Po ugledu na prošlogodišnju, veoma traženu kolekciju, nova je dizajnirana tako da omogućava odlične performanse i vizuelno je izuzetno upečatljiva. Nastala je jedinstvenom saradnjom dizajnera, inženjera i sportista, a rezultat je drska, jedinstvena i veoma inspirativna linija.adizero Y-3 clay court shoe

Nova adidas Rolan Garos kolekcija by Y-3 više je nego prepoznatljiva s obzirom na to da je dominantan kamuflažni motiv iz četrdesetih i pedesetih godina prošlog veka. Motiv pruga u pokretu napravljen je kako bi se osoba istakla, a ne sakrila, pa tako adidas Rolan Garos 2016 kolekcija by Y-3 budi osećaj pokreta, čak i kada se stoji mirno i čeka servis protivnika. Linija je dizajnirana da obezbedi jedinstveni i sofisticirani izgled teniske opreme, dok ujedno utiče i na poboljšanje performansi. Kao takva, adidas Rolan Garos 2016 kolekcija by Y-3 najbolje odgovara igračima koji zahtevaju performanse, drskost i estetiku u jednom moćnom vizuelnom miksu. Grejam Vilijamson, senior direktor adidas Tenisa, istakao je da su kolekciju razvili u bliskoj saradnji sa našim vrhunskim sportistima – od koncepta, preko testiranja, pa sve do terenu u Parizu. Žo Vilfred Conga, Ana Ivanović, Tomaš Berdih, Kristina Mladenović, Saša Zverev, Dominik Tim i mnogi drugi igrači imali su značajnu ulogu u kreiranju opreme.

– Počastvovani smo što smo i ove godine deo Rolan Garos kolekcije i što imamo priliku da stvaramo nešto zaista posebno za one koji se nalaze na najvećoj teniskoj pozornici. Teniska oprema je kategorija koja se iznova definiše i to je nešto što smo hteli da promenimo. Dok je većina ovakvih saradnji uspešna samo uz određeni nivo nelagodnosti između dve strane, na kraju smo uspeli da stvorimo kolekciju koja se istinski odlikuje funkcionalnošću – dodao je Lorens Midvud, dizajn direktor Y-3.
Na Rolan Garosu opremu iz najnovije kolekcije nosiće Ana Ivanović, Žo Vilfred Conga, Anželik Kerber, Simona Halep, Tomaš Berdih i mnogi drugi igrači, kao i sakupljači loptica. Kolekcija je globalno dostupna od 2. aprila na adidas.com i Y-3.com.

Foto: press