Colonia Futura – izjava ljubavi prirodi

Sve popularniji koncept održivosti nije baš preveliki izazov za Acqua di Parma brend koji se od svog osnivanja fokusira na toj ideji promovišući lokalne sastojake, čuvajući italijansku umetnost, kulturu i prirodu kroz svoje mirisne formule, sa željom da ih sačuva za buduće generacije. Održivost, po principu Acqua di Parme kuće, znači očuvanje tradicije autentičnog italijanskog načina života, poštujući prelaz između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. U eri u kojoj se poseban akcenat stavlja na zaštiti životne sredine, uz glasnu poruku o održivosti Acqua di Parma mirisnoj kolekciji pridružila se Colonia Futura, nova kolonjska voda kreirana kao nešto mnogo više od samog mirisa.

Colonia Futura je savremeni izraz težnje ka očuvanju i promociji prirodnih i kulturnih resursa. Predstavlja kulturno i prirodno nasleđe čuvene Colonie iz 1916. godine, ali je oživljava u savremenijoj verziji. U trenutku podizanja svesti o važnosti zaštite životne sredine i specifičnog životnog stila stvoreni su uslovi za lansiranje novog proizvoda koji objedinjuje ovu posvećenost.
Održiva do srži, od reciklirane ambalaže do njenih sastojaka, od kojih je 99% prirodnog porekla, novi miris otelotvoruje i strast Acqua di Parme prema tradicionalnim italijanskim zanatima.
Kroz Colonia Futura mirisnu kompoziciju Acqua di Parma izjavljuje ljubav prirodi i širi svoju poruku nade i pozitivnosti uz moto „prigrli budućnost uz dar prirode“.

Kompozicija nove Colonia Futura Eau De Cologne sadrži 99% sastojaka prirodnog porekla dobijenih bliskom povezanošću sa prirodom i uz poštovanje lokalnih useva i ljudskih resursa. Ovaj miris sadrži neke od klasičnih i najprivlačnijih sastojaka kolonjske vode, ali ih reinterpretira na potpuno moderan način. Svetli tonovi bergamota iz Kalabrije, punoća žalfije i svežina lavande, ključni su sastojci Colonia Future. Ovi olfaktorni tonovi vešto su umešani sa ostalim sastojcima i dozirani u kompoziciji koja predstavlja bogatstvo suncem okupanih italijanskih pejzaža, koji su oduvek bili zaštitni znak Colonia mirisa. Colonia Futura otvara se sjajnim jarkim i kiselkastim talasom citrusa, slatkog, rosnog bergamota, kandiranog limuna i oštrog grejpa. Ružičasti biber dodaje voćni preokret koji u modernu atmosferu unosi ono što je u suštini – vrlo klasičnu kolonjsku vodu u pogledu stila. U srcu mirisa je aromatična i zeljasta lavanda i kako se razvija miris postaje biljni, zeleni i aromatičan, mahovinastih i zemljanih tonova bogatih vetiverom i notama šume. Osetićete i miris lekovitog bilja, suvog ili možda pečenog, koji ovom parfemu daje notu dubine i topline.
Pakovanje je dizajnirano u skladu sa ekološkim i takođe je održivo. Kao inovacija uveden je poklopac od reciklirane plastike koji i dalje može da se reciklira. Dispenzer takođe može lako da se odvrne sa staklene bočice za dalju reciklažu. Etiketa je napravljena od otpadne prašine mermera, po specifičnoj proceduri. Aplicirana je na flašice, ali i čuvene Acqua di Parma žute kutije, dok su kutije pravljene od posebnog, sertifikovanog kartona.
Acqua di Parma Colonia Futura Eau de Cologne je unisex parfem i možete ga naći u dve militraže, od 100 ml (13.920 din.) i od 180 ml (18.480 din.).

Colonia Futura Body & bath linija
Šampon i gel za tuširanje, sa svojom svetlom i sjajnom transparentnom teksturom, u kontaktu sa vodom razvijaju mekanu, kremastu penu. Nežna formula, obogaćena pantenolom i morskim mikronutrijentima, čini kožu baršunastom i svežom, a kosu je lako raščešljati. Dostupan je u bočici od 200 ml. Bočica gela za kupanje je od reciklirane plastike. Cena: 4.680 din.
Dezodorans ne koristi gas za raspršivanje i sa svojom formulom baziranoj na alkoholu, garantuje trenutnu i dugotrajnu svežinu. Dostupan je u pakovanju od 150ml. Cena: 4.320 din.
Dezodorans u stiku takođe garantuje svežinu, a njegova alcohol-free formula pogodna je za osetljivu kožu. Dostupan je u pakovanju od 75ml. Cena: 4.080 din.Kompletnu Acqua di Parma ponudu pogledajte u beogradskim parfimerijama L’Atelier i Anabella Beauty Spot.

Foto: press