Ah, ti divni cvetići

VuB_Amazonia Anmut_2015_15

Cveće i inspiracija koja od njega potiče ne izlaze nikada iz mode: menjaju se samo interpretacija i stilski pristup. Tkanine, porcelan, staklo, keramika… sve su ovo površine kojima različiti dizajneri na svojstvene načine pristupaju. Divilji i tajanstveni floralni svet Amazonije bio je početak divne priče koju je za ovu sezonu prirpremio Vilerroy&Boch: kolibri, marakuja, orhideja deluju skoro trodimenzionalno jer je filigranski dekorativna podloga naglašena zlatnim obrsima.R_Belles_Fleurs_Mood03

Tekstili kao podloga intenzivnih i pastelnih boja od pamuka ili damasta izuzetan su letnji pratilac: raneri ili stolnjaci delovaće luksuzno u nekoj od jarkih nijasi sa finom igrom cvetnih struktura.

CHEMIN DE TABLE_NYMPHEE_PECHE ROSEE

Otmena i romantična dekorativnost cveća dolazi do izražaja na tananom porcelanu koji svojim savršenim finim površinama naglašava boje i oblike: Regula Stüdli potpisala je seriju Belles Fleurs za Rosenthal koja pleni bojama punim života kakve su koralna, crveno-ljubičasta, ružičasta, zelena, plava i lila!

Engleske ružice su nezaobilazne u priči o cvetnom šiku: Royal Albert kolekcija pruža neodoljivi dašak nostalgije sa mini ružičastim ružicama i tufnicama!

Ovog leta, pored finih pastelnih boja, ponovo su omiljene neobične kombinacije kao što su ciklama i boja pomorandže, motivi su nešto usitnjeniji, a zastupljeni su i egzotični primerci.


Široka ponuda posteljina, peškira, jastučnica i drugog kućnog tekstila sa cvetnim motivima može se naći u salonima Lady A širom Srbije (a u Beogradu u Takovskoj 58) u kome se prodaje kvalitetan program italijanskih i turskih proizvođača! Više putem Facebook stranice: https://www.facebook.com/ladya72?fref=ts

Foto: Villeroy&Boch, Rosenthal, Royal Albert, Garnier-Thibeaut