Amouage Love Mimosa – omaž ženskoj mudrosti

Cvetna Amouage kolekcija Secret Garden upotpunjena je još jednim, novim parfemom Love Mimosa koji je kreiran kao omaž ženskoj snazi. Ovaj očaravajući, mek i baršunast, delikatan i hipnotizirajući cvetno-gourmand miris manifestacija je ženskog osnaživanja, životnosti i mudrosti.
U svom poslednjem poglavlju sa Amouage parfemima, kreativni direktir Christopher Chong (koji je nedavno napustio brend) sarađujući samo sa ženama parfimerima, stvorio je jedinstveni miris za neustrašive dame koristeći aspekte cveta mimoze. Inspiriran svim ženama koje su utrle put budućim generacijama, razvio je miris koji odiše hrabrošću i odvažnošću kao i žene koje svojom smelošću i kreativnom strašću za jednakošću žele i nastavljaju da transformišu svet.
Fasete parfema Love Mimosa podređene su retkim sastojcima koji doprinose prozračnosti i lakoći kojom odiše ovaj cvet. Oponašajući Tanneron brda mimoze, na jugu Francuske, gornje note mirisa otvaraju se vodenim notama lista ljubičice i kaskalone. Mimoza je prikazana kremastim i puderastim notama irisa i heliotropa. Note kruške daju sočnu slatkoću sa suptilnom voćnom aromom, laganom i modernom. Ylang-ylang, zajedno sa ambroksom u bazi, projektuje suptilnu senzualnost, a mekani i baršunasti trag mirisa ostaje u memoriji.
U gornjim notama je cascalone, u srednjim mimoza i kruška, a bazu mirisa čini ylang-ylang.
Energična i moćna, Love Mimosa je podjednako snažna kao i žene koje je nose. Poznat oblik Amouage bočice obojena je harizmatičnom citrusnožutom nijansom, a zatvarač je ukrašen žutim Swarovski kristalom.
Cena Love Mimosa parfema od 100ml je 40.800 dinara, a možete ga naći u beogradskoj L’Atelier i Anabella parfimeriji.

Foto: press