Atelje B∞k 88 bag pravi tašne u obliku knjige, jer moda za naukom i kulturom nikada neće proći

book-88-bag-torbe

Mali beogradski atelje B∞k 88 bag je kutak koji postoji svega nekoliko meseci, a u kome se prave nesvakidašnje ručno rađene, personalizovane knjiga-tašne, od različitih materijala. B∞k 88 bag tim čine dve mlade žene koje su ideju o izradi knjiga-tašni dobile u periodu pisanja naučnih radova, projekata i završavanja doktorskih disertacija. Inspiracija su im bile dve takođe kreativne dame – kreatorka Paloma Pikasso, koja je svojim bookbag modnim aksesoarom osvojila dame još davne 1990. godine. Po ugledu na nju, tašnice u obliku knjige, od tekstila sa vezom, 2009. godine počela je da pravi francuska dizajnerka Olympia Le Tan.

 

B∞k 88 bag knjiga tašne

Iz nauke potekle ekskluzivne, elegantne i unikatne tašne

Usled želje da se ne bave samo naukom u dotadašnjoj formi, ove dve mlade žene poželele su da pretoče svoja znanja i u kreativnim industrijama. Nauka i moda su uslovljene, kako kažu, i kao takve su ih dovele do toga da počnu da kreiraju ekskluzivne, elegantne i unikatne tašne, koje pričaju posebnu priču, čuvaju kulturno nasleđe, ali i oslikavaju ličnost vlasnica koje ih nose. Filozofija brenda B∞k 88 bag je kombinovanje mode i kulture, kao i mogućnost koja se klijentu daje da ostavi, odnosno implementira lični pečat u ovaj modni dodatak.

B∞k-88-bag-Gospodjica

Moda za naukom i kulturom nikada neće proći

Dizajnerke su želele da njihove tašne budu “bezvremenske”, jer smatraju da moda za naukom i kulturom nikada neće proći. Razmišljajući u okvirima nauke i mode tragale su za idealnim modnim  detaljem, koji će biti atraktivan, autentičan, a pre svega i društveno prihvatljiv među ženama. Takođe su želele da modeli iz B∞k 88 bag kolekcije poručuju da, uprkos vremenu – oni ne blede i uvek su u “modi”. I tako je izbor pao na knjiga-tašnu. Toliko autentično modeliranu da ju je teško razlikovati od knjige s tvrdim koricama.

Prvi kupci bili muškarci

Iako su knjiga-tašne namenjen damama, ispostavilo se da su ipak njihovi prvi kupci bili muškarci, koji su želeli da obraduju svoje dame i na poseban način im pošalju neku poruku. Kreatorke ovih torbi poručuju da je knjiga-tašna idealan poklon za sve dame koje žele da budu jedinstvene. Korice klasika pretočene su na knjiga-tašne, poput dela srpskog nobelovca Ive Andrića “Gospođica”, Branka Radićeviča “Ježeva Kućica”, Fridrih Ničea “Kako je govorio Zaratustra” i autora Vatsjajana “Kamasutra”, a mogu se videti i korice čuvenog modnog magazina “Vogue”.

Ovo su ujedno i glavni motivi među prvim kreiranim serijama. Ali, B∞k 88 bag tim poručuje – ako vaša omiljena knjiga nije baš popularna – ne brinite, izrađuju ih i po narudžbini! Koncept B∞k88bag ateljea baziran je na prilagođavanju kupcima, odnosno da zamisao klijenta pretvore u personalizivan dizajn, kreiranjem autentične tašne.

Izaberite naziv dela, autora, određeni motiv…

Na B∞k 88 bag tašni se mogu pojaviti najrazličitije šare i motivi, znamenite ličnosti, građevine, umetnička dela i personalizovani detalji. Kupac može da izabere naziv dela, autora, određeni motiv koji želi nositi u svojim rukama. a ako se pitate kolike su uopšte i šta u njih može da stane, kretaorke napominju da su B∞k 88 bag tašne dostupne u dimenziji 16 x 20 cm.

Svakva tašna je ručno izrađena korišćenjem savremenih tehnologija veza, laserske 3D štampe i visokokvalitetnih materijala, poput pliša i najkvalitetnije kože. B∞k 88 bag tašnu dodatno krasi i elegantna kićanka, koja se takođe izrađuje ručno i po želji kupaca. Može biti od kože ili luksuznog svilenog konca i kao takva daje posebnu notu elegancije tašni.

B∞k 88 bag je “3 in 1” model

Zbog svog oblika i funkcionalnosti B∞k 88 bag knjiga-tašne idealne su za nošenje ličnih dokumenata, jer unutar njih postoji mini novčanik za kartice. Mesta ima dovoljno i za šminku, mobilni telefon, ključeve, notese, za sve ono što je jednoj ženi potrebno…
Kreatorke su pored praktičnosti, razmišljale i o funkcionalnosti. Svaka dama voli da nosi tašnu na
više načina. Upravo zbog toga poručuju da je B∞k 88 bag “3 in 1” model, jer može da se nosi kao koktel tašna, ali, tu je i elegantni kaiš, koji ovaj model pretvara u ručnu tašnu ili tašnu koja se može nositi preko ramena.

Foto: B∞k 88 bag, Instagram @book88_bag