HYDRABIO INTERNATIONAL PRESS CONFERENCE: PERFEKTNA KOŽA UZ HYDRABIO PERFECTEUR SPF 30

bioderma 5Tragajući za formulom koja uz pomoć prirodnih mehanizama može da pomogne koži da se izbori sa svakodnevnim štetnim uticajima iz našeg okruženja BIODERMA laboratorija usavršila je Hydrabio liniju za hidrataciju kože, a najnoviji članovi “plave” kolekcije predstavljeni su u Pragu, na Internacionalnoj Hydrabio press konferenciji na kojoj je učestvovao i tim iz Srbije. Prestonica Češke, opijajuće lepa prizorima nastalim spojem kulturnog i istorijskog nasleđa negovanog vekovima, grad-muzej u svakom pogledu, dobrodošlicu nam je poželela mirnom snežnom belinom i podnošljivim minusom – a sve su to bile sitnice koje smo samo konstatovali a koje su Prag učinile još romatičnijim gradom tog februara 2017. Internacionalna Hydrabio press konferencija, na kojoj su učestvovali predstavnici medija i Bioderma timova iz država centralno-istočne Evrope održana je u Hotelu Augustine – Grand Luxury Collection, nadomak Karlovog mosta, u podnožju Praškog zamka i delu grada poznatijem kao Mala Strana. Prelepo zdanje Augustine hotela ustvari je kompleks od sedam zgrada koje datiraju još iz 1284. godine. Mnoge od njih su od istorijskog značaja, posebno deo hotela koji je u XIII veku bio manastir Svetog Tomasa Augustiniana. 

Naši domaćini, Bioderma timovi iz Češke i Francuske – Eduard Kolanik, Marie-Alice Chapuis i Beata Holtanova, podsetili su nas da je ovaj francuski dermatološki brend posvećen biologiji kože, njenim reakcijama na unutrašnje procese u našem organizmu, a pre svega na spoljašnje faktore koji remete ćelijsku aktivnost kože zbog koje ona više ne zna kako sama dubinski da hidrira tkivo ili kako da zadrži vodu na svojoj površini.bioderma-augustine-fr (3 of 81)

Da naša koža ne bi postala/bila dehidrirana, beživotna i bez zdravog sjaja Biodermini istraživači usavršili su novi patent – Aquagenium. A šta on radi? Slikovito rečeno Aquagenium je najvažniji “učitelj” u formuli najnovijeg Biderma Hydrabio Perfecteur SPF 30 proizvoda jer on uči kožu kako sama da se regeneriše i zadužen je da imitira prirodne procese u njoj. Patent Aqugenium stimuliše sintezu akvaporina i lipida i tako omogućava prirodnom vlažećem faktoru kože da nesmetano obalja svoju funckiju. Njegovi glavni satojci su vitamin PP koji poboljšava otpornost kože i jača njenu nepropustljivost tj. ne dozvoljava joj da gubi vlagu i postane dehidrirana, dok ekstrakt semena jabuke stimuliše aktivnost akvaporina, prirodnih kanala za protok vode unutar kože. Zahvaljujući emulziji inspirisanoj strukturom epidermisa aktivni sastojci Aquagenium patenta prodiru duboko u kožu i ciljano deluju učeći kožu da sama, trajno povrati svoje prirodne hidratacione procese. Ova slojevita tzv. lamelarna emuzija (spaja vodene i uljne komponente) idealno popunjava hidrolipidni film na površini kože i tako čuva vlagu, ali se brine i da sve Hydrabio aktivne supstance dospeju u najdublje slojeve kože. bioderma-augustine-fr (61 of 81)

Testirali smo proizvod i upoznali se sa teksturom i najvažnijim “članovima” Hydrabio Perfecteur SPF 30 kreme, a najviše nam se svideo biserni prah koji u novoj emulziji odmah skriva fleke i jedva vidljive, fine mikro-bore. Biserni prah koži daje instant sjaj, vraća joj “zdravlje” i prirodnost. Ovo je, kako smo saznali, idealna krema za dame koje se malo šminkaju, odnosno retko koriste puder i tečne podloge. Ako imate dobar ten, bez vidljivih nepravilnosti koje traže da ih “kamuflirate” tečnim puderima, Hydrabio Perfecteur SPF 30 je idealan preparat za vas.bioderma-augustine-fr (65 of 81)

A kako se koristi Perfecteur SPF 30 i kako njegova tekstura izgleda na koži pokazao nam je poznati šminker iz Pariza Frederic Fred Marin (inače šminker glumice Vanese Paradi) koji je za nas ulepšao manekenku Katerinu Sokolovu. bioderma-augustine-fr (50 of 81) crop

Na radionici, na kojoj smo “krali” cake o tehnici nude make-up i najnovojim šminkerskim trendovima za 2017. Fred nam je objasnio kako da nanosimo Perfecteur na lice. Za početak, dovoljan vam je sadržaj samo jednog stisak pumpice. Teksturu prstima nanesite na lice i lagano je umasirajte kako bi toplina vašeg tela što bolje delovala na apsorpciju kreme. S obzirom da Perfecteur u svojoj formuli ima biserni prah, Fred preporučuje da ne preterujete sa količinom proizvoda jer – previše sjaja na licu – ne, nikako! Četkicom ili prstom dodatno naglasite T zonu na licu – čelo, most nosa i bradu, kao i regiju ispod oka, iznad jagodične kosti. Perfecteur možete koristiti kao dnevnu hidratantnu kremu koju ćete stavljati ujutru na vrat i lice, odmah nakon toniranja. Možete ga koristiti i kao bazu za šminku ili kao neku vrstu hajlajtera kojim ćete istaći određene delove lica. Samo ne preterujte!bioderma-augustine-fr (15 of 81) smanjenaPrilikom kreiranja Hydrabio Perfecteura SPF 30 u naučnici Bioderma laboratorije inspiraciju su našli u beauty trendovima koji nam stižu iz Azije. Zato se i potencira na zaštitinom faktoru SPF 30. Ova savršena baby pink tekstura, pored svih navedenih aktivnih sastojaka za perfektno hidriranu kožu, sadrži i solarne UVA / UVB filtere za visoku zaštitu, što je prava retkost za proizvode koji spadaju i u grupu skin care, ali istovremeno i make-up preparata. Osim filtera, kožu od oksidativnog stresa i preranog starenje štiti i vitamin E. I osim toga što ima odličnu UV zaštitu i sva druga gore navedena svojstva za perfektan i zdrav izgled kože, poželeli smo da se ova krema odmah nađe u našim neseserima i zbog toga što:
– ima blur efekat (svojom teksturom prikriva porice i sitne nedostatke kože)
– miriše na nežnost ( note ljubičice, zelenog čaja, đurđevka, irisa, belog cveća…)
– i ne košta čitavo bogatstvo, već je u apotekama i Metropoliten parfimeriji možete naći po ceni od 2.04o dinara!

Foto: press, Ivana Nađ