Boho stil: Ležerna-šik estetika

boho stil uređenje doma
Foto: Ricardo Labougle

Kada se to uradi pravilno, sa ukusom, prostor opremljen u boho stilu odisaće kreativnošću. Ovaj način ulepšavanja enterijera može se opisati kao umetnost slaganja slojeva, mešanja boja i kombinovanja stilova nameštaja. Miks svih ovih deko-tehnika svakom prostoru može dati zabavnu, slobodoumnu atmosferu.

Kakva je ovo “gužva”

Prenatrpana sobe puna boja i dezena i egzotičnih elemenata, lako će vam se učiniti da ste zakoračili u prostor kojim dominira neka “gužva”. Ako ste spremni da zakoračite van svoje zone komfora i udobnosti i eksperimentišete sa ovom ležerno-šik estetikom, bacite se u potragu za detaljima jarkih boja i motiva, bogatim plišom, starinskim nameštajem, egzotičnim tepisima, slikama, ukrasnim komadima…boho dom stil uređenje prostoraFoto: Eric Piasecki

Estetika modernog i neobičnog

Bohemian ili boho stil namenjen je svima koji žele da njihovi domovi budu puni života, kulture i zanimljivih predmeta. Ova estetika suočava se sa modernizmom i obuhvata sve što je opušteno i neobično. Boho dekor dozvoljava mešavinu ukrasnih predmeta skupljenih sa svih strana sveta. Baš to, ustvari, čini savršen boho dekor. Ne oklevajte da u jednom prostoru imate i više “udarnih” tačaka – onih koje odmah “hvataju oko”. Uz moderan dizajn boho stil vam dozvoljava da kombinujete i starine, porodično nasleđe koje se zaboravlja tako lako.

boho stil uređenje prostora doma
Foto: Simon Watson

Za nekonvencionalne ljude

Kao što vode i boemski način života, tako su i životni prostori pisaca, glumaca ili stalnih putnika sređeni u boho stilu. Baš kao i domovi ljudi koji vode nekonvencionalane živote. Pa, ako tražite stil koji zaista možete kreirati “po svome”, boho je možda za vas.

boho stil dom uređenje prostor
Foto: Eric Piasecki
boho stil dom prostor ambijent
Foto: Eric Piasecki
bohemian stil dom prostor dekor
Foto: Jean Francois Jaussaud
boho stil bohemian dekor dom kuća
Foto: Mikkel Vang

boho bohemian stil dekor uređenje
Foto: Ricardo Labougle
boho bohemian stil dom uređenje dekor
Foto: Simon Upton
boho stil bohemian dekor
Foto: Daniel Wang
boho dekor stil dom
Foto: Ricardo Labougle

Izvor: elledecor