Čuveni dermakozmetički brend CeraVe stigao je i kod nas

Iza dermokozmetičkog brenda CeraVe stoje imena vodećih američkih stručnjaka u oblasti dermatologije, a zbog efikasne nege suve i osetljive kože, proizvodi ovog brenda već godinama unazad su preporuka “broj jedan” uticajnih medija i predstavnika beauty industrije. Ključni sastojak ovih revolucionarnih proizvoda su ceramidi – molekuli lipida koji se zahvaljujući inovativnoj MVE tehnologiji sporo otpuštaju u površinskim slojevima kože, osnažujući tako njenu prirodnu barijeru i vraćajući joj vlažnosti i sjaj.

Rešavanje problema kožne barijere

Brend je 2005. godine osnovao tim američkih eksperata dermatologije, a on je u narednim godinama stekao veliku popularnost i milione zadovoljnih korisnika i van granica SAD. Brend je nastao u saradnji s dermatolozima, s ciljem rešavanja problema kožne barijere. Bilo da je reč o ekcemu kože, suvoj ili koži sklonoj aknama. Tragajući za jedinstvenim rešenjem koje će pomoći ljudima sa različitim kožnim problemima, kreatori CeraVe brenda bazirali su se na upotrebi ceramida i primeni napredne MVE tehnologije, koji udruženim dejstvom vraćaju kožnu barijeru u ravnotežu. CeraVe proizvodi prepoznatljivi su i po odličnim, nemasnim teksturama, a brend je jedinstven i zbog činjenice da je jedini na svetskoj sceni čiji se kompletan asortiman bazira na ceramidima.

Proizvodi za obnavljanje i podsticaj ceramida

Jednom narušena barijera kože teže se vraća u zdravo stanje bez dopunske nege, odnosno pomoći u vidu preparata koji služe obnovi hranljivih i zaštitnih materija u površinskim slojevima kože. Najbolji izbor u takvim slučajevima su proizvodi koji se baziraju na ceramidima – prirodnim molekulima masti, koji su uz holesterol i masne kiseline odgovorni za vlažnost i otpornost kože. Gubitak ceramida vodi suvoj koži, opalog tonusa i smanjene elastičnosti, a njihovo obnavljanje i podsticaj garantuju CeraVe proizvodi, koji se baziraju na molekulima lipida koji su inkorporirani u proizvode posebnom MVE tehnologijom koja omogućava produženi efekat. Zapravo, zahvaljujući ovoj revolucionarnoj formuli nutrijenti se u CeraVe proizvodima lagano otpuštaju u koži, deo po deo – u roku od 24 do 48 sati.

Manje je više 

Za CeraVe, manje je više! Čitav asortiman proizvoda ne sadrži mirise niti paraben, alergijski je testiran i nekomedogen, tako da je pogodan za sve tipove kože i sprečava problem zapušenih pora, koji se može javiti usled dugoročne upotrebe nekih drugih preparata. Pored ceramida, CeraVe proizvodi mogu takođe sadržati hijaluronsku kiselinu, glicerin, holesterol i niacinamid (vitamin B3) koji umiruje dosta kožu. Ono što je takođe tipično za CeraVe proizvode je meka, svilenkasta tekstura koja ume da poboljša nečije iskustvo nege kože i ohrabri osobu na češću primenu.

8 proizvoda dostupno u Srbiji

Korisnicima u Srbiji biće dostupno osam proizvoda namenjenih za negu lica i tela. Među njima su penušavi gel za čišćenje i hidratantna emulzija za čišćenje, koji se preporučuju osobama koji imaju suvu i osetljivu kožu. Pored kreme za ruke i lice, u ponudi će se u ovlašćenim apotekama naći i krema za stopala koja obnavlja kožu. Proizvodi koji su namenjeni isključivo za negu tela su hidratantna krema i hidratantni losion – dva CeraVe bestselera koja dodatno hidriraju kožu. CeraVe, proizvodi dostupni su već sada u odabranim partner apotekama širom Srbije, te kod lokalnih online partnera.

Cene: 

Nega tela:
Moisturizing Lotion/hidratantni losion 236 ml, 1,3191. 84 dinara
Moisturizing Lotion/hidratantni losion 473 ml,  1, 606,93 dinara
Moisturizing cream/hidratantna krema 177 ml,  1,146.47 dinara
Moisturizing cream/hidratantna krema 340 ml, 1,606.93 dinara

Nega lica:
AM Facial Moisturizing Lotion/hidratantna nega za lice 52 ml, 1,433.56 dinara
PM Facial Moisturizing Lotion/hidratatna nega za lice 52 ml, 1,433.56 dinara

Čiščenje lica i tela:
Hydrating Cleanser/emulzija za čišćenje 236 ml, 917, 18 dinara
Hydrating Cleanser/ emulzija za čišćenje 473 ml, 1,262.05 dinara
Foaming Cleanser/penušavi gel 236 ml,
1,090.55 dinara
Foaming Cleanser/penušavi gel 473 ml, 1,549.14 dinara

Nega ruku i stopala:
Reparative Hand Cream/obnavljujuća krema za ruke 50 ml, 574,17 dinara
SA Renewing Foot Cream/SA obnavljujuća krema za stopala 88 ml, 974,97 dinara

CeraVe proizvode trenutno možete naći u Srbotrade apoteci, kao i na njihovom sajtu, po cenama nižim od gore  navedenih. Takođe, prodaju se u BENU apotekama, kao i u Lilly drogerijama.

 

Foto: press