CHANEL NEAPOLIS: MAKE-UP KOLEKCIJA U NIJANSAMA MEDITERANSKE TOPLINE

Rodni Napulj, drevna grčka kolonija bogate istorije i nestvarnih pejzaža, kao i mediteranska toplota koja se dočarava toplim pastelnim bojama, inspirisiali su Luciu Picu, make-up direktorku kuće CHANEL i dizajnerku boja da kreira novu kolekciju šminke za proleće/leto 2018. Dala joj je ime Neapolis – Novi grad u kome se ponovo srela sa paletom boja kao što su zelena, žuta, zlatna, crvena i crna. Kreirajući prolećnu make-up kolekciju Lucia Pica boje je sakupljala iz prirodnih lepota – vulkanskog pejzaža Vezuvia, zalivskim vodama, ambijentu vile Poppaea u Oplontisu i sa ukrasa baroknih crkava sa neprocenjivim prizorima Caravaggio slikarstva unutar nje. Prolećna Chanel make-up linija donosi nam iznenađujuće novitete, a najneobičniji među njima je prvi puder za usne Poudre à Lèvres čiji je pigment i boja rađena po uzoru na tempera-tehniku freske iz Pompeje. U elegantnoj Chanel kutijici naćićete duet proizvoda – hidratantni balzam za usne i puderasta formula s ultra finim pigmentima boje. Na usne se prvo nanosi balzam, a zatim se četkicomna njega nanosi puder koji usnama daje intenzivnu boju. U kombinaciji sa puderom balzam čuva usne od isušivanja, neguje ih i pre svega je odlična baza za puderste pigmente.Ruževi za usne ROUGE ALLURE i ROUGE ALLURE VELVET su u sjanoj nijansi u boji maka i maline.“Kad zatvorim oči i pomislim na Napulj, ovo su boje koje vidim” – kaže Lucia Pica objašnjavajući zašto nova kolekcija baš ovako. Centralno mesto u prolećnoj kolekciji zauzima limitirano izdanje palete senki sa devet nijansi LES 9 OMBRES koja sadrži spektar svetlijih i prigušenijih nijansi. Za dodatni intenzitet, Lucia Pica bira Ombre Premiere Creme in Verderame – izuzetno puderasta sivozelena nijansa sa suptilnim metalnim sjajem, koja izgleda prelepo bilo da se nosi sama ili u slojevima ispod drugih senki.ROUGE ALLURE INK nijanse sjajeva za usne – Entusiasta je mat boje, a Eterea savršena breskva ružičastog završnog finiša. 

ROUGE COCO GLOSS sjajevi za usne dolaze u četiri nijanse uključujući i “vodeni” bebiplavi sjaj koji se može nositi sam ili u slojevima.

“Svi elementi Napulja su ovde” – kaže Lucia za novu kolekciju, a to se posebno odnosi na LE VERNIS lakove za nokte koji će dame podstaći da se otvore prema pastelnim bojama i igraju njima. Prolećne nijanse su – Nuvola Rosa “pastelno roze oblak”, Verde Pastello – delikatna mentazelena, svetlonarandžasta Arancio Vibrante i Giallo Napoli – “svetla Napulj žuta”.

 

Foto: CHANEL press