Chinotto di Liguria – novitet kuće Acqua di Parma

Sve popularnijoj Blu Mediterrneo liniji parfema ovog leta pridružio se još jedan – Chinotto di Liguria, najnovija mirisna kompozicija brenda Acqua di Parma. Novi parfem osvaja aromom mirisnog chinnoto voća, jedne vrste najređih plodova italijnskog Mediterana koje je bilo izuzetno popularno početkom XX veka, da bi danas ponovo zaokupilo pažnju “noseva”.  Acqua di Parma odabrao je ovo neprocenjivo voće za svoj unikatni ukus – slatko jezgro obmotano gorkom korom – nepogrešiv miris koji perfektno prikazuje sofisticirani životni stil i prirodnu lepotu regiona. Njegova karakteristična esencija sada je sačuvana u parfemu Chinotto di Liguria.

Voće chinotto jedinstveno je i nezaboravno baš kao i Liguria, region sa koga potiče. Smeštena u severnom delu Italije, Liguria vas osvaja kombinacijom divnih prizora i kreacija prirode, od sjajnih plaža sa belim peskom, preko robusnih planina, zajedno tako savršenom kombinacijom gracioznosti i lepote. Perfektno mesto na italijanskoj rivijeri koje Blue Mediterraneo naziva svojim domom. Taj dom poslužio je kao lokacija i kao kulisa korišćena za lansiranje parfema. Glavni fotograf Stefan Heinrichs snimio je celu Chinotto di Liguria kampanju direktno u Liguriji.

Kako bi dočarao gracioznost, različtost i prirodnu lepotu Blu Mediterraneo sveta, fokusirao se na malo selo zapadne Ligurie, a kampanja Chinotto di Liguria živopisno je napravljena da inspiriše, uz poruku “just breathe”, što je ujedno i naziv kampanje. 

– Italijansku mediteransku obalu vidimo kao našu baštu inspiracije – ističe Laura Burdese, direktorka i CEO Acqua di Parma, i dodaje da kampanja “Just breathe” beleži jedan specifičan momenat – osećaj opuštenosti pomešan sa novom otkrivenom strašću.
Kampanja Chinotto di Liguria evocira zlatne trenutnke koje život znače. Vešt pripovedač otkriva dve mlade žene i mladog čoveka koji šetaju plažom, uživajući u mirisu kao što bi i u berbi na chinotto polju, sećajuće se ukradenih trenutaka i obojenih slika.

Acqua di Parma parfeme možete naći u beogradskoj L’Atelier parfimeriji, kao i u sledećim gradovima:
– Anabella Marriott, Makedonija, Skoplje, Plostad Makedonija 7
– The Perfume, Crna Gora, Porto Montenegro, Obala b.b, Tivat
– Cosmetics, Crna Gora, Podgorica, City Mall, Cetinjski put bb
Cena od 75 ml je 9.000 din, a od 150 ml 13.800 din.
Foto: press