Darphin Intral letnji dvojac

Tehnologiju SPF ili zaštitnog faktora u formuli, najčešće SPF 30 ili SPF 50, beauty brendovi sve uspešnije koriste ne samo za zaštitu kože od sunca, već pre svega za dnevnu negu. Teške, masne i “krečne” formule odavno su zamenjene laganim teksturama, a život u gradu koji “kuva i vri” tokom dana i noći u ovom letnjem periodu i svakodnevnicu dobro natopljenu zagađenjima iz okruženja, podstakli su kuću Darphin da formuliše dva nova proizvoda u već postojećoj Darphin INTRAL kolekciji koja će nam pomoći da lakše preživimo leto u gradu i sačuvamo lepotu svog lica. Darphin Environmental Lightweight Shield SPF 50 i Darphin Intral Air Mousse Cleanser su dve letnje “must have” stvarčice koje prijaju svim tipovima kože, a najviše osetljivoj. Nju posebno “bilduju” (jačaju njenu prirodnu zaštitnu barijeru) sastojcima koji nam stižu direktno sa pšeničnih polja i livada.

Darphin Intral Air Mousse Cleanser je pena za čišćenje lica. U bočici tečnost – na dlanu pena. Naime, tečni čistač se stiskom dozera pretvara u nežnu penu koja skida nečistoću sa lica. Jedna doza pene sasvim je dovoljna za umivanje i skidanje svih štetnih čestica koje se nakupe na koži tokom boravka u gradu. Pažljivo odabrani biljni ekstrakti kamilice, gloga, kokosa i algi čišćenje kože pretvaraju u osvežavajući ritual ili što bi se danas reklo “pure pleasure”. Vi uživate u svežem mirisu pene a koža se vraća u život nakon tretmana ovim miksom prirodnih ekstrakata koji je, bar meni, tokom prvog korišćenja zamirisao na nešto tako prijatno slatko. Osim što detaljno čisti kožu lica i vrata od svih tragova zagađenja, Darphin Intral Air Mousse Cleanser je pena koja istovremeno čuva i zalihu vlage koja nam je toliko potrebna tokom vrelog leta, baš kao što je ovo 2017. Cena: 4.640 dinara.
Darphin Environmental Lightweight Shield SPF 50 ovog i narednih leta svojom moćnom formulom štitiće vas od urbanog zagađenja i opasnih UVA/UVB zraka. Svrstan u kategoriju fluida koji je svilenkast na dodir, brzo se apsorbuje, blago toniran a na koži ostavlja onaj blistav, sedefasti trag (sasvim delikatno, ništa napadno) damama
sa savršenim tenom kojima nije potrebna korekcija i prikrivanje nepravilnosti na licu – biće ovo odlična zamena za puder ovog leta. Ipak, da naglasimo – iako je fluid obojen ovo nije puder i iako delikatna formula sa 100% mineralnih filtera i SPF 50 efikasno štiti kožu od UV zraka – ovo nije preparat sa kojim možete da štite lice tokom celog dana na plaži. Kao tonirani fluid igra savršenu ulogu baze za šminku (mene podseća na Bioderma Hydrabio Perfecteur SPF 30) a činjenica zbog koje je postao toliko tražen beauty proizvod širom sveta je to što ga možete nanositi na osetljivi deo očne zone. Nema iritacija i suznih očiju! Moćni pšenični proteini u kombinaciji sa mineralnim pigmentima ostavljaju tanak zaštitini sloj na koži koji je brani od crvenila, dehidratacije i štetnih, zagađenih čestica koje izazuvaju razne oblike iritacija – znači, pravi detox tretman za vaše lice. Kako god da se odlučite da koristite novi Darphin Intral fluid – samostalno ili kao bazu za make-up, podsećamo vas da pre upotrebe bočicu sa fluidom obavezno dobro promućkate. Nanosi se ujutru na čistu kožu ili u bilo koje doba dana kada se iznova spremate za izlazak, samo je važno da koža bude dobro očišćena. Cena: 5.960 dinara.

Moje iskustvo: S obzirom na to da sam vlasnica kombinovane ali više masne kože sklone brzom prosijavanju, a uz to i veoma osetljive, posebno na sunce i morsku so, penu za čišćenje sam testirala tokom godišnjeg odmora, na moru, i bilo je to zaista bilo “pure pleasure” svakog jutra i večeri. Leti se trudim da što manje mučim kožu i da ne koristim tečni puder (iako nemam kožu koju bi mogla tek tako da pokazujem) već neke laganije formule kao što su BB kreme ili neke blaže, tonirane podloge. Probala sam da nosim fluid samostalno i dobila blistav izgled kože koja se manje sijala, ali s obzirom da to u mom slučaju nije dovoljno za prikrivanje kojekavih “potpisa mladosti” na licu, Intral fluid sam koristila kao bazu pre nanošenja toniranog Bioderam Photoderm Nude fluida. Savršena kombinacija za čuvanje kože onih dana kada se vreme uživanja seli sa plaže u grad – tokom celodnvenih šetnji ili šopinga. Zato Intral fluid ostavljam kao obaveznu bazu pre šminke za dane koji predstoje, kad se sunce malo “ugasi” i temperature spadnu do onih prijatnih 25+.
Sve Darphin proizvode možete naći u beogradskoj Metropoliten parfimeriji ili bolje snabdevenim apotekama.
Hvala Marijana za ovo divno ikustvo!

Foto: Ivana V.