Diptyque DO SON – osveženje morskog povetarca

diptyque do son limitirana kolekcija collection

Diptyque parfemski brend predstavio je novu Do Son kolekciju, u morskoplavom pakovanju, koje je čini još elegantnijom. Limitirana Do Son kolekcija, osim parfema, sadrži i toaletnu vodu, kremu za ruke i sveću, u duboko tirkiznoplavoj staklenoj posudi. U ovom, ograničenom izdanju, Do Son je odeven u plavo. Miris evocira svežinu tuberoze koja se meša sa notama morskog vazduha, tirkiznu morsku vodu, koja se stapa sa nebom u daljini.

Miris detinjstva provedenog u Indokini

Kao dete, Yves Coueslant, jedan od osnivača Diptyque brenda, provodio je leta u pagodi, na obali mora koju je njegov otac izgradio u Do Sonu, u zalivu Ha Long, u Vijetnamu, daleko od vlage i sparne tropske vrućine velike luke Haiphong. U Do Sonu, vazduh je bio hladniji, a morski povetarac je sa sobom nosio opojni i pomalo začinski miris tuberoze, omiljenog cveta njegove majke. Upravo taj momenat da je Do Son oličenje dragocenih i delikatnih uspomena iz detinjstva, i podsetnik na osvežavajuće cveće, podstakao je kreiranje nove mirisne linije Do Son.

Osveženje poput morskog povetarca

Novi Do Son miris meša tuberozu, jasmin, cvet pomorandže i drvenastu ambru, stvarajući svež i cvetni morski akord. Na momente, možda ćete osetiti i začinsku notu, mešavinu slanih i cvetnih akorda, što je neočekivan obrt ovog mirisa i dodatno ga čini uzbudljivim. U parfemu, tuberoza je izdržljivija, intenzivnija, tako da miris podseća na trenutak zalaska sunca, kada akordi belog cveća  počnu da se šire drvenom pagodom. Koncentrovan ekstraktom hidratantnog belog lotosa, ovaj parfem svojim mikro-kapljicama osvežava poput laganog morskog povetarca, ali ne ostavlja osećaj vlage na koži. Ima neodoljivo meku, puderastu završnicu. Zbog svoje lagane teksture, predstavlja idealan miris tokom letnjeg perioda.

Parfimerija Metropliten. Cena: 17.640 din/75ml.

diptyque do son limitirana kolekcija collection

diptyque do son limitirana kolekcija collection

 

Foto: diptyqueparis.com