GABRIELLE EAU DE PARFUM: NOVI CHANEL PARFEM POSVEĆEN JE NJOJ, ŽENI KOJA JE OSNOVALA OVAJ ČUVENI BREND

Ovu, 2017. godinu kuća Chanel posvetila je ženi, čuvenoj buntovnici svog vremena koja je osnivanjem sopstvenog brenda modi dala poseban značaj – Gabrieli Coco Chanel. Njeno ime ove godine prvo je ponela jedna torba, a njoj u čast kreiran je i parfem koji smo dugo čekali – Gabrielle Chanel. Gabrielle Eau de Parfum najavljen je kao “apstraktni cvetni miris” čijom kompozicijom dominiraju glavne note: ylang-ylang, cvet pomorandže, jasmin i tuberoza iz Grasa. Osim akorda belog cveća, u gornjim notama su mandarina, grejpfrut, crna ribizla, dok bazu čine sandalovina i mošus koji podsećaju na originalnost i tradiciju kuće Chanel.

Parfem je na zvaničnoj promociji u Parizu, a i u regionu predstavljen specijalnom scenografijom na način koji je oslikao Gabrielu kao ličnost korišćenjem njenih životnih postulata: odaberi svoju destinaciju, pronađi svoj put, postani osoba kakva želiš da budeš i ostani verna sebi.

I ovaj parfem kreirao je Olivier Polge, a samo na kvadratnu bočicu čekalo se skoro pet godina kako bi se dobio željeni proizvod – najtanja bočica na svetu, skoro prozirna, a veoma lagana.
Gabrielle Eau de Parfum od 1. septembra možete naći u Jasmin i Sephora parfimerijama u samo dve varijante – od 50 ml i od 100ml po ceni od 12.290 i 17.590 dinara.
I kao što bi Coco Chanel rekla: “Luksuz je ono što ne vidite”.

Foto: Chanel press