Dokumentarac o legandarnom koncertu Bitlsa na krovu Apple Corpes

DOKUMENTARAC O LEGENDARNOM KONCERTU BITLSA

Dokumentarni film o legandarnom koncertu Bitlsa BEATLES: GET BACK održanom na krovu njihove produkcijske kuće, održan 30. januara 1969. godine u Londonu, upakovan je u jednočasnovni dokumentarac koji je režirao Piter Džeskon, publici poznat kao trostruki oskarovac i reditelj kultne triologije „Gospodar prstenova.

Poslednji koncert na velikom platnu

Film će, simbolično, gotovo na godišnjicu, specijalno biti prikazan u IMAX sali Cineplexx Galerija Belgrade bioskopa, 12. februara od 19.30 časova. O nezaboravnom, poslednjem koncertu grupe The Beatles, režiser Piter Džekson je o svom podvigu, koji je prvobitno bio mini serija od tri epizode, a potom prilagođena za IMAX bioskopski format rekao:
– Veoma sam uzbuđen što će pravi fanovi Bitlsa na ogromnom platnu moći da vide njihov poslednji koncert. Oni to zaslužuju.

60 sati neviđenih snimaka snimljenih tokom 21. dana

Dokumentarni film prikazuje kreativni proces Bitlsa dok pokušavaju da napišu 14 novih pesama u pripremi za svoj prvi koncert uživo, posle više od dve godine. Suočeni sa gotovo nemogućim rokom, prijateljstvo između Džona Lenona, Pola Makartnija, Džordža Harisona i Ringo Stara stavljene su na probu. Dokumentarac je sastavljen od skoro 60 sati neviđenih snimaka snimljenih tokom 21. dana, koje je režirao Majkl Lindzi-Hog 1969. godine, i od više od 150 sati snimljenog zvuka, od kojih je većina bila zaključana u trezoru više od pola veka.