Schiaparelli beli kaput-skulptura od vune i kašmira

Schiaparelli-beli-kaput-od-vune-i-kasmira

Čuvena italijanka Chiara Ferragni u francuskoj prestonici, u kojoj se trenutno održava Nedelja visoke mode (Fashion week Haute Couture), nosi odeću i modne dodatke iz kolekcije jesen zima 2021/2022. modne kuće Schiaparelli. Čim se pojavio u Schiaparelli kolekciji za aktuelnu sezonu, beli kaput proglašen je skulpturom. Kao jedno od omiljenih lica modne kuće Schiaparelli, Chiara Ferragni uvek se odlučuje za odeću i dodatke inspirisane telom i njegovom morfologijom, koji pojačavaju i naglašavaju ženstvenost i fizički izgled.

Silueta peščanog sata

Beli kaput-skulptura je dugačak, krem-bele nijanse, od vune i kašmira, sa delikatnom siluetom peščanog sata, sa V-izrezom i mekim reverima, detaljem od prepletenih traka sa zlatnim metalnim ušicama na leđima i trodimenzionalnim dodacima na grudima, koji podsećaju na kultne spiralne grudnjake koje je nosila Madona 1990. godine.

Anatomija kao sastavni deo estetike kuće Schiaparelli

Kompletan look naglašen je crnim kožnim kaišem sa ugraviranim profilima pupka i stomaka, takođe deo kolekcije jesen-zima 2021/2022, zategnutog u struku kako bi se naglasio vijugav efekat. Neizbežni su i dragulji, koji se odnose i na anatomiju koja je oduvek bila sastavni deo estetike kuće Schiaparelli, sa minđušama u obliku ušiju i prstenjem u obliku zlatnih zuba sa ugrađenim kristalima.

Schiaparelli-beli-kaput-od-vune-i-kasmira

Foto: GORUNWAY
 schiaparelli prsten ring
Foto: GORUNWAY

 

Foto: Instagram @CHIARAFERRAGNI