Najbolji Eucerin preparati za negu suve i ispucale kože

Koža tokom zime postaje sve više suva, na pojedinim delovima i ispucala, a uz to dodatno boli i svrbi. Na taj način koža nam ustvari šalje „poruku“ da joj je potrebna specijalno formulisana nega za potrebe suve kože. A znate li šta se zaista dešava da bi koža ovako reagovala?

Na pojavu suve kože utiče mnogo faktora

Na pojavu simptoma suve kože i njihov intezitet utiču unutrašnji faktori poput starenja, hormonskih promena, genetskog nasleđa, ishrane i drugih životnih navika…Koža može postati suva i zbog neadekvatne nege, uzimanja pojedinih lekova, kao posledica oboljenja poput dijabetesa, nakon hemijskih pilinga i laserskih tretmana, ili povreda.  Situacija se dodatno komplikuje zahvaljujući spoljnim faktorima. Hladnoća i vetar, na primer, ili suv i zagrejan vazduh u prostorijama u kojima dugo boravimo, utiču na gubitak površinskih lipida koji su zaslužni za normalno funkcionisanje barijerne uloge kože, što doprinosi njenom bržem i intezivnijem isušivanju.

“Mirni” 48 sati

Eucerin UreaRepair Plus linija za negu suve i izrazito suve kože sadrži jedinstvenu, visoko efikasnu kombinaciju koži neophodnih prirodnih vlažećih sastojaka. Klinički dokazano preparati iz ove linije trenutno ublažavaju i 48 sati odlažu pojavu simptoma suve kože i intezivno je hidriraju. Sadrže ceramide, ureu i ostale prirodne vlažeće faktore koji vezuju vodu, jačaju prirodnu zaštitnu funkciju površinskih slojeva kože i sprečavaju gubitak vlažnosti. Koža ih brzo upija bez ostavljanja masnih tragova.

Višenamenski proizvodi za negu

Kada je u pitanju nega suve kože lica, rešenje nude Eucerin Dnevna i Noćna krema sa 5% uree, dok EucerinHyaluron-Filler + Urea dnevna i noćna krema, pored uree i aktivnih sastojaka koji hidriraju kožu,  sadrže i hijaluronsku kiselinu zahvaljujući kojoj  obezbeđuju i anti-age negu.

Posebnu ulogu u nezi i zaštiti suve kože ima Eucerin Aquaphor višenamenska regenerativna mast. Od kada je prvi put predstavljena na američkom tržištu pre više od 100 godina, dermatolozi u SAD preporučuju je kao brend broj 1 za negu suve i ispucale kože. Eucerin Aquaphor višenamenska regenerativna mast efikasno umiruje i neguje osetljivu i iritiranu kožu odraslih i beba. Rešava problem suve kože ruku i bolnih zanoktica i štiti kožu od hladnih vremenskih uslova. Omekšava veoma suvu i ispucalu kožu, koja se često javlja na stopalima, kolenima i laktovima. Ubrzava oporavak manjih posekotina i blagih opekotina. Takođe, pruža koži adekvatnu negu nakon laserskih tretmana i hemijskih pilinga. Cena: 1.439 din.

Odnedavno ova mast postoji i u formi Eucerin Aquaphor Speja koji se zahvaljujući inovativnom pakovanju može koristiti čak i u položaju naopačke. Ovaj sprej idealan je kao SOS rešenje za efikasnu negu i oporavak većih ili nedostupnih površina kože, kao što su leđa, grudni koš, noge, ili grube pete (1.410 din.), dok će SOS negu ispucalim usnama u roku od 60 sekundi pružiti Eucerin Aquaphor SOS Balsam za usne. Cena: 479 din.

Tokom Januara – meseca suve kože za kupovinu Eucerin preparata iz linija specijalno formulisanih za negu suve kože lica i tela, u vrednosti preko 1.500 dinara, u bolje snabdevenim apotekama, ostvarujete pravo na popust od 20%.

Foto: press