H&M CONSCIOUS EXCLUSIVE 2018: SPOJ MOĆNE ŽENSTVENOSTI I ODRŽIVE MODE

 

 Kombinovanjem najnovijih inovacija u održivoj modi sa kreacijama inspirisanim kreativnim domom švedskih umetnika Karin i Karla Larson kolekcija H&M Conscious Exclusive 2018 predstavlja spoj modernog izraza predivne izrade i moćne ženstvenosti. U kolekciji su po prvi put predstavljena dva nova održiva materijala, reciklirano srebro i econyl, 100 odsto regenerisano najlonsko vlakno od ribarskih mreža i drugog najlonskog otpada. U svom sedmom izdanju, kolekcija H&M Conscious Exclusive obuhvata predivno izrađenu žensku odeću, donje rublje, cipele i asesoar koji uravnotežuje snagu i mekoću. Ove godine, pored organskog lana, pamuka, svile, tencela i recikliranog poliestera, H&M uvodi dva nova materijala – reciklirano srebro i pomenuti econyl. Ručno izrađene tapiserije i ručni rad koje je Karin pravila, njena ljubav prema njihovom vrtu i suprotstavljene odlike soba u domu Karin i Karla bili su glavna inspiracija za kolekciju Conscious Exclusive 2018. Sve to je tim dizajnera vešto preneo u predivan cvetni žakard, apstraktne vezove i printove bazirane na određenim predmetima u kući.
Iz kolekcije se izdvaja nekoliko izražajnih komada, kao što su bela dugačka haljina bez rukava od econyl vlakna sa vezom od organskog pamuka i zelena cvetna metalik dugačka haljina od žakarda od recikliranog poliestera. Sa druge strane, crno cvetno odelo od žakarda ima otvoren šlic na poleđini blejzera i skraćene zvonaste pantalone za savremen izgled. Paletu boja čine zelena, bela i crna, a povremeno se nailazi i na tamnoplavu i puderroze nijansu. Upečatjliv, ali delikatan nakit sa motivom lale napravljen je od recikliranog srebra, elegantne satenske baletanke su od recikliranog poliestera, a predivni štampani šalovi od tencel mešavine.
Fotografije za kampanju 2018. snimio je svetski poznati modni fotograf Mikael Janson, a u njoj učestvuje supermodel i humanitarac Kristi Tarlington Berns, pored Gijedre Dukauskaite i Amito Lagum.
Kolekcija Conscious Exclusive 2018 stiže u H&M prodavnicu u Knez Mihailovoj 19. aprila, a biće dostupna i u odabranim H&M prodavnicama širom sveta.

Foto: H&M press