IN & OUT home trendovi za ovu godinu

Nova dekada već na svom početku tačno je precizirala šta će to biti IN, odnosno u trendu opremanja enterijera ove 2020, kao i šta je to što je sada OUT, passe, i ne više tako prijatno za oko jer je postalo neviđeno dosadno, čemu su posebno doprinele društvene mreže, pre svega Instagram. Lepa vest je da su ponovo u trendu neki klasici, trendovi koji ustvari nikada nisu ni izlazili iz mode. Iako će nam, verovatno, svima biti porebno da malo osvežimo lične živote, i naši domovi zaslužuju istu vrstu pažnje.

This slideshow requires JavaScript.

1. Toniranje sobe u u jednoj boji
Kada enterijer ima dosta fiksnih, ukrasnih detalja, farbanjem zidova, plafona i svih ostalih obloga u istoj nijansi postiže se šik i očaravajući enterijerski efekat.
2. Mešanje starog i novog
Kombinovanje novih i starih detalja u domu biće jedan od trendova urešenja enterijera ove godine. Stare, nasleđene stvari koje imaju sentimentalnu, porodičnu vrednost, kao i lokalni suveniri doneti sa vaših raznih putovanja, odlično će ići uz nove komade nameštaja ili rasvete.
3. Klasični enterijeri
Ulazak u novu dekadu vraća nas klasicima. Ponovo su u trendu enterijeri bez previše “strogoće”, a ipak moderni. Život je sam po sebi dovoljno težak, zašto bi takav morao da bude i vaš kauč?
4. Razigrani klasicizam
Skulpture ili poprsje nekog grčkog boga daće savršenu perspektivu svakom savremenom enterijeru. Dodajte elemente koji poštuju vreme, ali ih ne shvatajte previše ozbiljno. Razigranost i opuštenost je najbolji “začin” za klasične enterijere.
5. Grandmillenial style
Ove godine grandmillenial style doživeće svoj trenutak. Tradicionalni dizajn sa zaokretom koji označava spajanje elemenata klasičnog dizajna kao što su motivi kineske kulture, ornamenata u vidu školjki i prostirki od prirodnih vlakana sa savremenim dizajnom nameštaja čistihivica. Zemljani tonovi
Pozdravićemo se sa hladnim tonovima koji su vladali toliko godina. Nijanse čokoladnobraon, boje vina, maslinastozelene i okeržute sada preuzimaju primat. Ovim toplim, prirodnama bojama krečićemo zidove i presvući svoje ležajeve.Monohromatsko, ali upečatljivo
Monohromatsko ne mora da bude bledo, bezbojno. Naprotiv. Boje poput kobaltnoplave, Kelly Green ili čak patlidžan nijansa mogu dostojanstveno i smelo predstavljati jednobojno, stil koji je pun “ličnog” i elegancije.Terazzo podovi
Terrazzo više nije sininim za aerodromski pod. Izmišljen u Veneciji, kada su radnici uzimali ostatke neparnih delova mermera i koristili ih za podove, boje, oblici i kombinacije za ovu vrstu podne obloge postali su beskrajni. Dosadni beton pretvorite u umetnička dela.

Tamno obojena vrata
Farbanje unutrašnje strane vrata u bogatu, tamnu boju dodaje toplinu i karakter prostoru. Spojeni sa zlatnim, metalnim detaljima tamna vrata mogu pružiti umetnički element sobi. Ličnost koja je prikazana bojom može biti zabavna kao i priče ljudi koji uđu kroz ta vrata.A šta više nije u trendu? Pa, na primer spajanje sive i sive nijanse – nikako. Zatim, izbegavajte jednobojne sobe, u bledim tonovima – bež, beloj i sivoj nijansi, u kojima se utapaju i zidovi i nameštaj i tkanine. Takvim prostorima nedostaje ličnost i uzbuđenje. Out je i sve obojeno u belo, od vrata, predvorja, stepeništa, gelendera… industrijski dizajn eksterijera, ali i enterijera, tradicionalni stolovi i stolice za ručavanje, zidovi i nameštaj u hladnim tonovima, otvorene kuhinjske police, akcenti na zidovima, granitne radne ploče u kuhinji, nameštaj od ogledala, veštačko cveće, mozaici na podovima ili zidovima, jastuci postavljeni kao udareni karate udarcem…

Foto izvor: elledecor.com