INES ATELIER: KOLEKCIJA CONTRADICTION 2 ZA SEZONU JESEN-ZIMA 2015

 

PY2A2621
Materijali “novog doba” – pamučne gusto tkane mreže

Modna dizajnerka Ines Janković predstavila je na modnoj smotri u Podgorici Fashion Connection kolekciju svog brenda INES Atelier Contradiction 2. Reč je o novoj modnoj liniji za jesen-zimu 2015, i predstavlja nastavak i razradu priče koju je Ines predstavila prošlog decembra (kolekcija Contadiction, proleće-leto 2015). U novoj kolekciji kontradikcija se odnosi na dve ličnosti žene. Prva je jaka i stabilna, a nasuprot njoj je ona nežna, krhka i nezaštićena. To je zapravo ono što svi nosimo u sebi, dve potpuno različite ličnosti koje se stalno prepliću, upotpunjuju i tako čine savršen balans. Ines Janković Kontradikciju predstavlja u vidu geometrijskih formi sa primesama elemenata pop-arta i art-decoa. Nalazi je u odnosu struktura i formi.

PY2A2438Mekani, nežni materijali, poput svile i muslina, suprotstavljeni su čvrstim, kao što su koža ili detalji izrađeni od metala. Futuristički prizvuk modelima daju materijali “novog doba” – pamučne gusto tkane mreže u crnoj i beloj boji. Naglašene, “boldovane” linije svoju suprotnost imaju u neo-hipi resama prisutnim na haljinama, suknjama, ogrtačima, kao i printu koji je inspirisan grafičkim dizajnom provučenim kroz arhitektonske elemente.

PY2A2786Kolekcije Contradiction i Contradiction 2 su specifičan modni osvrt na svet kakav je danas – na mesto gde, više nego ikada, vlada stalna protivrečnost između tehnoloških dostignuća i borbe za očuvanje prirode.