REVIJA IGORA TODOROVIĆA: EKSKLUZIVNO U KONTEKSTU SVAKODNEVNOG

IMG_0797
Hala 3 Beogradskog sajma, ambijent koji ima snagu za spektakularna modna dešavanja

Beogradski sajam. Prohladna aprilska noć. Bliži se 21 sat, a zvanice zauzimaju svoja mesta u prostranoj hali. Kao u stara dobra vremena. Pre nekoliko decenija, kada je sajam bio ozbiljno stecište poklonika mode – kako domaće, tako i one sa drugih kontinenata. Te aprilske noći i modni kreator Igor Todorović bavio se drugim kontinentom – Japanom.  First face revije bila je naša čuvena manekenka Irena Mišović, a više od 40 modela pronelo je oko 170 odevnih predmeta inspirisanih elementima japanske tradicije i kulture.

I ovom revijom Todorović poručuje da žena treba da bude elegantna i šik, čak i onda kada visoke potpetice zameni patikama. Za razliku od prethodnih kolekcija, ova je po koloritu različita, jer, kako sam objašnjava, ovog puta je izašao iz monohromatske i ušao u koloritnu priču. S druge strane, okrenuo se novoj estetici koja je više club stil nego red carpet.

“Ima i red carpet elemenata, to je nešto od čega ne mogu da pobegnem, ali kolekcija je najviše namenjena publici koja ide u noćni život, a koji nije tako formalan”, naglasio je Todorović koji je ovu reviju, sa svojim timom, pripremao od novembra meseca.

Igor Todorović poznat je kao dizjaner koji na poseban način doživljava ručni rad i uvek insistira na njemu, a čijih elemenata ima dosta i u ovoj kolekciji kojom su obuhvaćeni i elementi ovosezonskih trendova kao što su cvetni uzorci i tufne. I, uspeo je. Pokazao je da se ekskluzivno može staviti u kontekst svakodnevnog. Bravo, još jednom!

Frizure: Jovana Yosie Veličković
Make-up: Dragan Vurdelja

Foto: Miljana Vuković