Projekat – uvedi jesen u svoj dom

 

 

Foto: Keita Turner Design

Kako se godišnja doba menjaju suptilno se menja se i naš kućni dekor. U nastojanju da unesete jesen u sopstveni dom, stručnjaci savetuju da se treba držati dalje od onog, pomalo izlizanog i kič dekora, poput pune kuće bundeva, raznih boja i veličina. Jer, promišljeniji način ukrašavanja svaki prostor može da podigne na viši nivo. Bez obzira da li birate jedinstvene dodatke/ukrase ili neke masivnije, centralne komade – jesenje ukrašavanje treba ustvari da bude projekat dodavanja topline u dom i način da se pokaže lični stil. Ovo su neke od jesenjih priča koje bi možda mogli da prenesete u sopstveni dom.

Uramljeno lišće – Šta više asocira na jesen od opalog lišća? Napravite galerijski zid od lišća uramljenog u neusklađenim okvirima kako biste uneli ugodan osećaj u dom.

Foto: Maura McEvoy

Tekstil sa nijansama požutelog lišća – Zavesica na lavabou može lepo da prikrije neugledne vodovodne instalacije, a zajedno sa zavesom ili roletnom u istom dezenu, kupatilu će dati ozbiljnu dozu grandmilenijumskog šika.

Foto: Isabel Parra

Zemljani elementi – Neutralni tonovi nameštaja, pribora i uokvirenih mapa daju rustikalni štih dnevnom boravku, savršeno ušuškanom za jesenju sezonu.

Foto: Douglas Friedman

Duboki tonovi – Raznobojne trpezarijske stolice u kombinaciji pliš/drvo svakoj trpezariji ili dnevnom boravku dodaće malo šarenila, a pre svega harmoniju živopisnih boja.

Foto: Ricardo Labougle

Jesen u centru doma – Svaku svetlu prostoriju, posebno one sa velikim stolom, konzolom ili komodom, ukrasite bogatim jesenjim aranžamnom sastavljenom od grana, jesenjih plodova, lišća i cvetića.

Foto: Stephen Kent Johnson

Živi detalji –  Svaku prostoriju, a posebno one manje kao što su hodnici, kupatila ili kuhinja, ukrasite jednom granom – može biti cvetna ili samo sa lišćem.

Foto: Kirsten Francis

 

Foto izvor: https://www.elledecor.com/