Kate La Vie voli ratan jer opušta i okruženje čini mirnim

“Hey, I’m Kate – writer of katelavie.com”! Ovom rečenicom pozdravlja vas Kate La Vie, blogerka koja je istoimeni blog započela pre 10 godina i na njemu, kako sama kaže, piše o svemu i svačemu – o beauty temama, o enterijeru, stilizovanju, o receptima… Novozelanđanka, britanskog porekla, danas živi u Glasgovu (UK), i to živi od blogovanja. Udala se za Jordana i sada nosi njegovo prezime Spiers, ali je na svim društvenim mrežama, kao i na YouTube kanalu, možete naći pod imenom @kate.lavie. Kate ima savršeno čulo za detalje i sofisticiran način za njihovo stilizovanje, te njene instagram fotografije izgledaju kao da je za njih angažovan čitav tim stručnjaka u specijalnom studiju, a, ustvari, uglavnom nastaju na njenom kuhinjskom stočiću. Taj prefinjen način predstavljanja proizvoda posebno vole svetski brendovi sa kojima sarađuje godinama ili je njihovo zaštitno lice – BareMinerals, Bobbi Brown, Marc Jacobs, Origins, Fresh, L’Occitane…
Kate je, naravno, veoma darovita i za oblikovanje enterijera. Spaja moderne i retro detalje u svom domu koji odiše belinom i vedrinom. Google je pre dve, tri godine “bele Ikea stanove” proglasio neviđeno dosadnim, ali Kate nije upala u taj kliše. Naprotiv, ona ima savršenu meru za sklapanje boja, materijala i tekstura. I voli cveće. Zelenilo daje posebnu živost njenom domu pa ćete tako u kupatilu, iznad kade videti kako jedna loza buja i spušta niz pločice. Od svog stana napravila je “indor garden” iliti kućnu baštu.
– Nema boljeg načina da unesete život u prostor nego uz pomoć zelenila – naglašava Kate za koju su njeni zeleni ljubimci “kućna džungla” u kojoj najviše voli “visokog dečaka” (zamiokulkas).
Malo je reći da Kate La Vie voli ratan. Ona ga obožava i priznaje da je u proteklih godinu ili dve zaista “pala” na južnokalifornijsku vrstu stila u domu:
– Obožavam jednostavnu, ali lepu kombinaciju belih zidova, puno zelenila i prirodnih tekstura – bilo da je to ratan ogledalo, bambusov nameštaj, jutani tepih, tkani detalji ili jednostavne korpe za skladištenje.
Svoj stan ukrasila je prirodnim detaljima kako bi stvorila mirno, opuštajuće okruženje. Smatra da meki detalji unose mir u prostor. Za nju je soba najudobnija kada se u njoj nalazi mešavina tekstura i prirodnih elemenata, a super je i ako negde gori neka sveća. Laki drveni komadi ili lepi pleteni dodaci za Kate su bezvremenki i svestrani.
A kako izgleda njen dom pogledajte u našoj galeriji ili na njenom Instagram profilu @klvhome.