Krinolina lusteri stvaraju intimnu atmosferu

Krinolina lusteri pink boje krase ambijent kafea Constance u Montrealu, a ideju osmišljavanja ovog javnog prostora realizovao je Atelier Zebulon Perron. Constance kafe je deo baletske škole u Montrealu, u čuvenoj zgradi Wilder Building, te otud inspiracija dizajnera kako da oplemene ovaj prostor. Sa plafona su spustili “suknje-plesačice” nalik plisiranim krinolinama koje osvetljavaju 130 kvadrata predvorja savremene zgrade, koje se koristi za društvena okupljanja umetnika i zaposlenih, kao i mesto za prijem tokom i posle baletskih predstava.

plisirane lampe cafe-constance_atelier-zebulon-perron 4

Krinolina lusteri doprinose toplijoj i intimnoj atmosferi

Dizajnerski studio Atelier Zebulon Perron fokus u dizajniranju prostora stavio je na kreiranje nečeg toplog i totalno drugačijeg u srcu jedne savremene institucionalne zgrade. Iskoristili su detalje pozorišne scene kako bi napravili neku vrstu dizajnerskog spektakla. Uz pomoć krinolina lustera uspeli su da visoki plafoni plafon iznad šanka spuste na humnije razmere. Slično tome, niz plisiranih krinolina graciozno su okačili na tanke žice iznad prostora za sedenje, na visini koja pomaže u stvaranju intimnijeg okruženja.

 

Zabavni detalj u strogom protsoru savremene arhitekture

Ove specijalno dizajnirane lampe, svaka malo drugačijeg oblika, napravljene su od iste tkanine od kojih se prave i krinoline, ružičaste nijanse, baš kao one što nose plesačice. Uz njih u ambijentu dominiraju tapete sa cvetnim uzorkom, tapacirung i tepisi, kao i zlatne lampe prekrivene dezeniranim abažurima sa resicama, stvaraju scenski utisak iz nekog drugog doba. Dizajneri navode da je kreiranje enetrijera Constance kafea imao za cilj stvaranje zabavnog i fantastičnog prostora unutar stroge pozadine zgrade savremene arhitekture.

Foto: Alex Lesage