Latice cveta na papučama vraćaju nas u hipi doba

Krupne latice cveta na papučama šetaće se po morskim obalama, letnjim zabavama ili vrelom gradskom asfaltu ovog leta. Upečatljiv dizajn i zanatske veštine iskombinovane su za izradu novog modele Loewe papuča iz kolekcije Paula’s Ibiza 2024.

loewe cvetne latice petal flower papuče pvc

Podsetnik na hipi eru

Modna kuće Loewe kreirala je za ovo leto Paula’s Ibiza 2024. kolekciju inspirisanu čuvenim Paula’s butikom na ostravu Ibiza početkom sedamdesetih godina. Inače, taj butik je sinonimom za kontrakulturni pokret na Ibici tokom sedamdesetih. Naime, nemački arhitekta Armin Heinemann stigao na Ibizu 1972. godine i postao vlasnik Paula’s, butika koji je bio poznat po tome što je bio međunarodno središte hipi stila života, kao i po svojoj prepoznatljivoj cvetnoj odeći.

Latice cveta na papučama od sjajne gume

Koncept Paula’s butika bila je opuštenost i sloboda, a takva je bila i odeća koja se prodavala, sa dubokim V-izrezima ili širokim rukavima pa su čak i oni ravnodušni posetioci bivali lako “prevedeni” u živahne boeme. Paula’s butik oblačio je najuticajnije ljude tog doba, od Freddie Mercury do Jean Paul Gaultiera, ali, mnogo više od toga bila je činjenica da je Paula’s butik bio domaćin najboljim događajima na ostrvu, u tom balearskom raju.
U to ime Loewe je u okviru svoje kolekcije Paula’s Ibiza 2024. kreirao Petal Flower sandal – papuče od PVC materijala sa upečatljivim cvetnim laticama. Model se može naći u dve nijanse, crnoj i limetazelenoj. Papuče imaju štiklu visine 9 cm, prednji deo je od providnog PVC materijala – vinila, dok ga prekrivaju krupne latice cveta od sjajne gume. Trenutna cena im je 1.100 eura.

 

 

loewe cvet papuče

loewe gumene papuče

loewe latice cveta papuče

loewe cvet gumene papuče

Foto: Loewe