LIERAC LINIJA ZA DVOSTRUKO ČIŠĆENJE KOŽE: MAGNETI ZA HVATANJE ČESTICA NEČISTOĆE

Svaki od četiri proizvoda nove LIERAC linije za čišćenje lica deluje dvostruko – čisti površinu i dublje slojeve kože jer, sigurno ne biste voleli da pod mikroskopom vidite šta sve na vašem licu ostaje nakon aktivnog dana, kao što to vide naučnici koji proučavaju kožu. Nečistoće se skupljaju u slojevima, a mi vidimo samo one na samoj površini: ostaci šminke i čestice zagađenja iz vazduha. Međutim, u dubljim slojevima kože talože se ostaci metabolizma kože: znoj, sebum i mrtve ćelije. Sve to zajedno stvara idealne uslove da se naruši prirodni balans kože, oteža njen metabolizam i razvijaju slobodni radikali, koji ubrzavaju njeno starenje. 

Kako bi obezbedio što efikasnije čišćenje svih slojeva, a sačuvao prirodni hidrolipidni film na površini kože, Lierac je, kao i uvek, inspiraciju potražio u estetskoj medicini – ovaj put u jonizaciji koja koristi naelektrisanja različitog polariteta za magnetsko “hvatanje” čestica nečistoće, i mikrostruje za njihovo razlaganje. Jedinstvena kombinacija aktivnih supstanci obuhvata “mikro-magnete”, čestice različitog naelektrisanja koje pronalaze i razlažu nečistoće na svim nivoima. Zahvaljujući biomimetičkim hidrofilnim i lipofilnim supstancama, održava se hidrolipidna barijerna funkcija kože. Enzimski mikro-eksfolijator na bazi papaje i ananasa eliminiše mrtve ćelije, a ekstrakt vodenog ljiljana pun polisaharida i polifenola omekšava i štiti kožu. Hijaluronska kiselina velike molekularne mase čuva zalihe vode.
Lierac je u svim novim formulama posvećen i “aktivnim teksturama” koje se transformišu na koži ili u dodiru sa vodom kako bi obezbedile detaljno čišćenje i glačanje kože mikroeksfolijacijom, uz jedinstven doživljaj. Ovakvim čišćenjem, olakšava se i ubrzava prirodni metabolizam kože i obnova njenih ćelija. A da bi pružio dodatno uživanje u dvostrukom čišćenju lica, Lierac je kreirao novi cvetni miris na bazi cveta kruške i mimoze u gornjim notama – za osećaj svežine, jasmin i lotos u srcu mirisa doprinose ženstvenosti mirisa, a u donjim notama su mošus i gardenija – za potpuni “wellness” ugođaj. Divno!

Četiri nova čistača u različitim teksturama za različite potrebe kože, ili lične afinitete, uz ove aktivne sastojke koji karakterišu celu liniju, dodatno sadrže i posebne botaničke supstance namenjene dobrobiti kože. LIERAC BALM-IN-OIL – Balzam na bazi ulja topi se u dodiru sa kožom zahvaljujući biljnim puterima dobijenim iz kokosa. Kompleks biljnih ulja omekšava kožu i omogućava da se blazam u dodiru sa vodom pretvori u mlečnu emulziju. Za hranljivo delovanje dodato je i ulje kamelije, poznato po bogatom sastavu masnih kiselina. Koža je nakon ispiranja meka, nahranjena i temeljno očišćena.                                                                                                          LIERAC MICELLAR MILK – Micelarno mleko formulisano je dodavanjem ulja u micelarnu vodu kako bi se čišćenje pretvorilo u nežniji, ženstveniji ritual. Naneseno na kožu najpre oslobađa lako ulje koje razlaže pigmente šminke i obezbeđuje svilenkastu završnicu nakon čišćenja. Posle njega oslobađaju se micele, poznate po svojim svojstvima vezivanja čestica nečistoće za pamučni tufer kojim čistimo lice. Biljni glicerin iz uljane repice, soje i suncokreta nadoknađuje lipide i omekšava kožu koja je nakon primene micelarnog mleka savršeno čista i meka.

LIERAC FOAMING CREAM – Kremasta pena ili penasti krem sadrži visok sadržaj ulja koja pomažu da krem klizi po koži i omogući masažu lica. U kontaktu sa vodom, krem se pretvara u laku prozračnu penu koja se lako ispira, a ostaje osećaj čistoće i svežine. Mlečna kiselina dobijena od šećerne trske istovremno obezbeđuje hidrataciju svojim svojstvom vezivanja vode i odstranjivanje  odumrlih ćelija.LIERAC GEL LOTION – Dvostruki efekat ovog losiona je završnica čišćenja i sužavanje pora. Pruža novo iskustvo i prijatno iznenađenje. Čim se gel nanese na kožu, on se pretvara u vodu koja lako klizi niz nju – poput gela. Bez lepljivog osećaja, na koži ostaje samo osećaj čistoće i svežine. Eufrazija, biljka poznata po svojim medicinskim svojstvima, smanjuje iritacije i sadrži tanine koji deluju astigentno pa su pore na koži manje upadljive.

Foto: press, @lieracparis, folder39.com  Text: Ljilja M.G. & Ivana