Chanel SS19 make up: Svetlost i boje Azije

Ekspedicija na koju se uputila u Japan i Južnu Koreju uvela je nove teritorije i spektakularne svetlosne efekte u kreativni svet Lucie Pike, kreativne make up direktorke kuće Chanel, koja sva nova saznanja pretočila u Chanel Spring-Summer 2019 Vision D’Asie: L’Art Du Detail kolekciju. U ostacima riblje krljušti uočene na pijaci u Tokiju do žica upletenih u “gnezdo” u nekoj sporednoj ulici u Seulu i još mnogo sitnih detalja iz svakodnevnog života kojima istočnoazijska kultura daje posebnu važnost, Pika je pronašla inspiraciju za kreiranje bogato nijansirane prolećne kolekcije koja se poigrava svetlosnim vibracijama.
Dubinu i prefinjen izgled žene Pika postiže u formulama čiji je glavni “sastojak” svetlost, a kao zvezda kolekcije izdvaja se Chanel Baume Essentiel – hajlajter u stiku koja ostavlja „mokri“ sjaj na koži i licu daje život. Biserni odsjaj licu daje prefinjenu definiciju, ali bez ikakvog osećaja težine. Cena: 5.419 din.
Još jedna zvezda Vision D’Asie: L’Art Du Detail kolekcije je Les 9 Ombres paleta senki. Cena: 10.319 din. Pre nje, Pika koristi kremasti, metalik Ombre Premiere Creme Patine Bronze koja fascinira sama od sebe, ali i deluje kao bazna nijansa koja bi pojačala sve druge nijanse iz palete.
Naravno, i u ovoj kolekciji ćete naći nove nijanse Chanel La Vernis lakova za nokte (3.219 din.) i Chanel Rouge Allure Velvet (4.551 din.) ruževa za usne, kao i Chanel Rouge Allure Liquid Powder sjajeva (4.630 din.).

Kroz ove zadivljujuće svetlosne vibracije, boje i teksture, nova Vision D’Asie: L’Art Du Detail kolekcija daje poseban ugođaj nošenja, Lucia Pika kaže:
– Nikada ne želim da ograničim žene na konvencije ili kliše savršenstva!

Foto: CHANEL press