Memo, kao mirisni spomenar

Bračni par Moloj, Klara i Džon, pre 13 godina osnovali su parfemski brend Memo Paris čiji je moto “putovanje je destinacija”. Ona, parisko-katalonska pesnikinja, a on sprotski nastrojen Irac, svetski putnik. Zajednička strast za putovanjima i susretima sa dalekim i nesvakidašnjim odredila je karakter Memo parfema kao aromatskog prikaza dubokih impresija sa dalekih ili voljenih odredišta. Kao kreativni direktor, Klara je učestvovala u svakom koraku kreiranja parfema, od početne ideje i rada sa parfimerima, do dizajniranja bočica, pa svaki Memo parfem ima jedinstven lični pečat.
Memo Paris nam kroz svoje kolekcije nudi da istražimo četiri mirisna kontinenta.

Les Échappées – osnovna kolekcija, u svetsku mapu ucrtava ključna odredišta – od boemskog Pariza do samog srca Burme.
Cuirs Nomades istražuje kožne note, po kojima je Memo postao prepoznatljiv, kroz šest kultnih destinacija, od Afrike do Italije.
Graines Vagabondes uvodi u naše iskustvo mirise prirodnog semena, rasejanog po svetu. U vreme kada ih Memo lansira, ovo su još uvek retke i neistražene arome u modernom parfimerstvu.
Art Land kolekcija vodi nas na jedinstvena, kultna mesta moderne kulture.No više od pukog mirisnog spomenara njegovih tvoraca, Memo nam nudi polaznu tačku za naša vlastita imaginarna putovanja, inicirajući znatiželju i evocirajući uspomene koje nismo ni znali da imamo. Tagom #MEMOTION poziva nas na pokret, na osećajnost, na stvaranje novih uspomena, na ponovno otkrivanje slika i emotivnih otisaka koje smo zaboravili.
Rafiniran i luksuzan, pariski brend je svoje parfeme upakovao u teške staklene boce ukrašene izuzetnim umetničkim ilustracijama.
Klara sarađuje sa raznim parfimerima, ali najčešće sa Aliénor Massenet, čiji joj je senzibilitet veoma blizak. Aliénor Massenet je za brend kreirala 17 parfema, a pre dolaska u Pariz i saradnje sa Memom, sarađivala sa čuvenom Sofijom Grojsman.
Memo Paris butik, nalik na neku bajkovitu železničku stanicu na ruti Orijent Expressa, sa parfemima izloženim u luksuznim kožnim koferima, smešten je u Prvom okrugu Pariza, a njegove su kreacije dostupne u više od 30 zemalja sveta.
U Beogradu ovaj brend možete otkriti ekskluzivno u Metropoliten parfimeriji .

Tekst: Ljilja Grujić
Foto: press