METROPOLITEN – PRVA I JEDINA NICHE & ART PARFIMERIJA U BEOGRADU

Prezentacija luksuznog skin care brenda Darphin
Beograd, Metropoliten niche parfimerija, ugao Zmaja od Noćaja i Kralja Petra

Locirana u srcu ekskluzivne beogradske šoping zone, u dorćolskom delu grada, parfimerija Metropoliten zamišljena je kao concept-parfimerija, sa jedinstvenim izborom prirodne, organske i dermokozmetike. Od samog osnivanja svojom ponudom parfema stiče zvanje prve naše “niche” parfimerije koja nudi ekskluzivan izbor specifičnih parfema, konceptualnih parfemskih brendova koji ne ugađaju ukusima široke pubilike, i mogu se naći u manjim serijama, samo na odabranim prodajnim mestima.

Izlozi Metropoliten parfimerije koji gledaju na dve ulice – Zmaja od Noćaja i Kralja Petra, danas izgledaju kao mini-izložbeni prostori u kojima se, osim najnovijih mirisnih priča, predstavljaju i umetnički hand-made izrazi naših odabranih stvaraoca, te se nemojte iznenaditi i zapitati šta tu traže ručno rađene kravate, cipele ili šeširi. Velike staklene površine izloga zamišljene su da vas zaintrigiraju baš takvim konceptom izloženih predmeta, i ujedno vas na sofisticiran način pozovu da zakoračite u svet lepote i doživite umetnički odrađen enterijer.

DSC_1548

Parfimerija je podeljena na dve funkcionalne celine zasebnog vizuelnog identiteta koje zajedno čine jedinstven doživljaj. Prvi prostor posvećen je parfemima. Sa otvorenih polica bočice nesvakidašnjeg dizajna pozivaju vas da ih uzmete u ruke, osetite njihov dizajn i pomirišite nestvarne, omamljujuće kompozicije ekskluzivnih parfema.

Svetlucave, staklene, raznobojne, kristalne i aluminijumske bočice odlično izgledaju na kontrastno izrađenim crnim policama od grubo obrađenih drvenih greda, a tu je i masivan sto u istom stilu na koji možete spustiti parfeme koje želite da probate. Svi detalji u ovom prostoru s pažnjom su odabrani, posebno veliki reflektor-luster koji obasjava sto. Nekoliko fotelja u prostoru takođe je namenjeno uživanju kupaca. Poštovaoci kvalitetne kozmetike i retkih parfema u Metropoliten parfimeriji mogu da nađu brendove poput Bond No 9, Comme des Garcons, Juliette has a Gun, Nasomatto, Byredo, Mona de Orio…, parfeme u čijim su bočicama zarobljeni feromoni, asocijacije na votku i šampanjac, ali i ostale sitne i krupne poroke, od duvana do hašiša. Seksualne konotacije prisutne su u mirisnim asocijacijama i imenima parfema Etat Libre de Orange, a Bond No 9 donosi lude mirise Njujorka.

DSC_1577

Drugi deo prostora je čist kontrast prvom. Beo, blještav, sa čijeg plafona iskričavu svetlost širi raskošan i grandiozan kristalni luster koji dominira ovim prostorom  i asocira na luksuz i čistotu kozmetike koju Metropoliten nudi u ovom prostoru: aromaterapijski francuski brend Darphin, Pure Altitude sa ekstraktima planinskog bilja sa francuskih Alpa, Cinq Mondes kozmetiku koja donosi najbolje recepte nege prikupljene u celom svetu, ili inovativnu tehnološku antiejdž liniju Dr Sebagh. Kozmetika ovih brendova  izložena je u elegantne i jednostavne bele ormare.

U istom stilu je još jedan prostor u kom caruje dermokozmetika koja rešava probleme osetljive kože, akni ili suve kože, poput Bioderme ili Exfoliaca, a tu je i prirodna kozmetika Dr.Hauschka i Weleda. U obe sobe na sredini je sto na kom ćete naći izložene novitete, proizvode na promociji ili jednostavno zanimljive za određenu sezonu.