Mon Paris – jer te volim!

Nadahnut Parizom, gradom zaljubljenih, YSL Beauté novim parfemom Mon Paris predstavlja senzacionalni doživljaj savremenog života kroz intenzivnu ljubavnu priču koja ne zna za strah i euforično se prepušta trenutku. Monsieur Saint Laurent doživljava Pariz kao izraz iskrenosti, strasti i čiste emocije, kao grad koji se protivi društvenim normama i slavi slobodu. Pariz je za njega večni simbol ljubavi i nepresušan izvor inspiracije – ne samo u radu, već i u životu. Zato su i sve Saint Laurent kreacije prožete snažnim pulsom ovog grada. U Parizu je sve moguće. „… Za ovaj parfem sam odabrao tvoje ime jednostavno zato što nema lepšeg. Zato što te volim. Moj Pariz” – izjavio je svojevremeno Yves Saint Laurent. Mon Paris parfem kreirali su Olivier Cresp, Harry Fremont i Dora Baghriche-Arnaud. Po njima, Mon Paris je zanosan, prodoran, neponovljiv, intenzivan, strastven, senzualan… Baš kao Pariz ! Vrtoglava ljubav ostavlja vrtoglavi trag a za takve emocije se u Mon Paris parfemu pobrinula reinterpretacija tradicionalnog  chyprea – mirisa koji osobu koja ga nosi obavija svežim talasom strastvenog blještavila. 

A kako započinje novo poglavlje priče o chypreu? Otvara ga glavni akord energičnog bergamota, prožet svežim akordima maline i jagode. Akordi kruške daju mu prozračnu sočnu notu – neočekivani korak prema euforiji.
Šta se nalazi u srcu? Umesto da se, kao što je to uobičajeno za chypre, oseti postojano i čvrsto jezgro, srce Mon Paris parfema je transparentno, prozračno i čisto, struji kroz čitav miris poput zraka svetlosti. Kombinacija prozračnog akorda božura i raskošnog apsoluta Sambac jasmina stvara pravu eksploziju raskošne i blistave ženstvenosti koja daturu obavija čarobnom svetlošću, smirenu zemljanom toplinom pačulija. Poslednji akord – još jedan pomak od tradicije. Kod mirisa iz ove grupe mošus se obično javlja samo u baznim notama, ali ovde eksplozija mošusa vibrira i provlači se kroz sve note, od gornjih do donjih i nazad.
Ključnu ulogu imaju tri senzualna bela mošusa koji se u složenoj igri stapaju s belim cvećem, obavijajući opojni chypre prozračnom, belom svetlošću. Cvetno srce parfema protkano je kristalno bistrim daškom svežine, dok blistavo jasan pačuli donosi neobičan osećaj čistoće. Celokupnu kompoziciju zaokružuje senzualan i topao mineralni ambroks koji donosi neosporan osećaj luksuza. Baš poput smirujućeg zagrljaja ljubavnika, uravnotežava blistavu narav mirisa Mon Paris i obavija ga raskošnom elegancijom i jedinstvenim stilom, daleko od mračne i turobne note mahovine.
Krajni utisak? Izrazito savremena, vrtoglavo raskošna vibrantnost. Čistoća mirisa koja ruši sve granice. Jasna i blistava belina. Rođen je novi chypre. Klasični chypre tonovi koje tradicionalno odlikuje predivna, ali stroga struktura predstavljaju utelovljenje retro pariskog šika. Mon Paris iz temelja menja originalni koncept: stvara novu prozračnu harmoniju uvodeći odvažan i nadasve opojan beli chypre koji odgovara modernom viđenju ljubavi. U želji da kreiraju drugačije iskustvo, kreatori parfema okrenuli su leđa uobičajenim strukturama chyprea i poigrali se novim materijalima i čulima. Mon Paris krasi i upečatljiva senzualnost i prozračni cvetni akordi koji čine moderan, cvetno-voćni chypre: uzbudljiv, zavodljiv i jednostavno očaravajući. Čaroban i neodoljiv, novi beli chypre će vas očarati već u prvom trenutku zahvaljujući svojoj izuzetnoj čistoći – poput kristala u kom se pačuli povezuje s blistavo belim notama prožetim senzualnim mošusom. Tamo gde je tama, mora postojati i svetlo. Tamo gde biste očekivali slatkoću, iznenadi vas seksualna privlačnost. Baš kao što se zaljubljenima celi svet okrene naopako, i sa mirisom Mon Paris sve je drugačije.

Dva nova akorda čine upečatljiv beli chypre. Cvet dature je od davnih vremena predmet obožavanja i strahopoštovanja zbog svojih očaravajućih karakteristika, koje dolaskom noći poprimaju izraženiju seksualnu notu. U postupku izrade parfema korišćena je tzv. headspace tehnologija kako bi istakla njegova skrivena hipnotišuća svojstva. Donje note krasi jasna belina koja ostavlja dugotrajan i intrigantan mirisni trag zahvaljujući čak dvema različitim vrstama pačulija koje se izvrsno dopunjuju. Esencija pačulija je omiljena zbog prepoznatljivih drvenasto-ćilibarastih podtonova uz poznato srce pačulija, prožeto pikantnom toplinom. Ove dve vrste se sjedinjuju u moćan akord koji ostavlja dugotrajan trag žudnje, a u kombinaciji sa izuzetnim notama mošusa pretvaraju se u jedinstvenu strukturu koja odiše prozračnom i čistom belinom.

Parfemska bočica Mon Paris parfema, nadahnuta onom originalnog mirisa Paris, zasigurno će osigurati mesto među legendarnim dizajnima svih YSL mirisa. Iza staklenih ploča krije se dragocen ružičasti eliksir ispisujući mirisnu odu ženi koja nosi Mon Paris – ona je rokerskog stava i jedinstvenog, prefinjenog stila.
Dizajnerka parfemskih bočica Catherine Krunas inspiraciju je potražila u starim crtežima klasične mašne koja se vezuje na vratu košulje, tzv. lavallière, koju je reinterpretirala kao metaforu moderne ljubavne priče na vrhuncu strasti. Isprva sputana, u snažnom zavodničkom zanosu odvezuje čvor, simbolički oslobađajući ljubavnu napetost. Izuzetno moderna i cool, mašna na vratu bočice izrađena je od meke svilene trake, s dva rokerska kožna čvora i prefinjenim zlatnim logom YSL Cassandre. Oblik bočice je pravougaoni i podseća na le smoking, gornji deo klasičnog odela. Masivno staklo odražava odvažnost i dragocenu tečnost koja se krije unutra. Rubovi i uglovi lagano su zaobljeni dajući joj notu ženstvenosti – poput mekih ženskih ramena u opuštenom zagrljaju ljubavnika. Staklo je ukrašeno elegantnim rubovima – tri vodoravna pri dnu i dvanaest vertikalnih koji se uzdižu i spajaju na vratu bočice, stvarajući trodimenzionalni efekat i reflektujući svetlost, strast i neodoljive osobine žene koja nosi Mon Paris.

Pariz i panoramu s krovova kuća na beogradskoj promociji YSL Mon Paris parfema zamenili smo predivnim pogledom s poslednjeg sprata Top of the Hub Poslovnog centra Ušće. Te martovske noći Mon Paris doneo je u Beograd dah Pariza a mi smo uživali u svakom mirisnom trenutku te večeri. Pogledajte kako je bilo!

Mon Paris dostupan je u tri militraže:
30 ml – 6.493 din.
50 ml – 9.974 din.
90 ml – 12.983 din.

Foto: YSL press