Monaci delle Terre Nere na neponovljivoj Siciliji

_DSC5832

Posed u podnožju Etne na Siciliji, nekadašnji manastir Monaci delle Terre Nere, u tišini starog zdanja, okupan svetlošću Mediterana, aromatičnim citrusima, maslinama i vinom nudi iskustvo iskonske lepote koje pružaju čist komfor i negovana priroda.

Izvorna sicilijanska arhitektura iz 1800. godine i stilska prošaranost čine jedinstven karakter mesta: posebna energija i spokoj počivaju na činjenicama da je manastir nekada bio utočište monaškog reda Svete Ane, da leži na 500 m nadmorske visine, da mu leđa „drži“ najviši vulkan Evrope i da je tik uz nacionalni park Etna. Reustauracija objekta kojem su očuvani istorijski identitet i lokalna tradicija izvedena je po principima bio-arhitekture gde 50 posto energije potiče od obnovivih izvora – sunca i drveta.

Stil 15 soba i hotela počivaju na ideji sklada i udobnosti, nikako luksuza i savršenstva –  otuda, iako različite po imenu i uređenju, čine deo jedinstvenog koncepta koji je namenjen iskrenim ljubeteljima pravog mira i prirodne lepote. Svako ko nije spreman da upija snagu nepatovrene mediteranske enrgije i osluškuje tragove asketskog života ne treba da se zadržava ovde, jer spokoj primorskog ambijenta ne narušavaju larma i poklici savremenog života: ove sobe, naime, nemaju TV i telefon!

Ponuda Monaci delle Terre Nere prevazilazi okvire standardne turističke usluge, jer su iskustvo škole vina, časovi pripremanja sicilijanskih obroka, obilazak organske bašte, vožnja bicikla, bioskop na otvorenom, masaža, joga, pilates, čitaonica, bazen na otvorenom… neponovljivi!

Vazduh prošaran mirisima jasmina i limuna koje nosi blagi povetarac je čista magija! Ako sanjate da za doručak serviran uz pogled na morsku pučinu dobijete mirisan hleb, domaću marmeladu, lokalni sir, a da odmor upamtite po miru u kojem ste ispijali najkvalitetnija vina na svetu i šetali siclijanskom rivijerom, zapišite ovo mesto kao idealnu destinaciju za godišnji odmor.

Foto: Monaci delle Terre Nere