Na ovim adresama stanuju savršene cipele

 @aminamuaddiofficial

Romanse dolaze i odlaze, ali, cipele ostaju zauvek. Na temu “zašto volimo cipele” svako od nas bi imao nešto da kaže. Generalno, cipele su bile i ostale statusni simbol, a danas su postale i socijalna valuta – pokazatelj koliko imamo, koje vrednosti poštujemo i gde pripadamo. Istraživači sa Univerziteta u Kanzasu otkrili su da su ljudi u stanju da ispravno procene nečiju starost, pol, prihod, političku pripadnost, emocionalne i druge važne osobine ličnosti samo gledajući njihove cipele.
Kako god, zašto volimo cipele do tačke bola i siromaštva? Možda zato što čine da se osećamo dobro – i bukvalno i fizički. Nauka je dokazala da kupovina obuće oslobađa dopamin, inače poznat kao sastojak koji u našem mozgu izaziva nered i haos, ali kad su cipele u pitanju, ponaša se kao prirodni lek za naš mozak.
Psiholozi kažu da ono što nosimo utiče na naše raspoloženje te je sigurno da jedan savršen par cipela može biti garant za uspešan dan! Da, ali samo u slučaju kad samo vi imate taj savršen par, a ne pola grada i svaka treća žena do vas. Kako bi izbegli uniformnost, možda da probate neki drugi put i posetite neke adrese na kojima stanuju savršene cipelice. Neke od adresa smo pronašli za vas, a vi istražite dalje i pazite na dopamin!@yuulyie_official

@paulandrew

@giacouturefirenze

@katmaconie

@yuulyie_official@headoverheels

@yuulyie_official@brothervellies

@oysterfootwear

@giacouturefirenze

@oysterfootwear