Nasloni se na mašnicu

nika-zupanc-qeeboo-ghidini-1961-designboom-001Predstavljajući Ribbon stolicu na Nedelji dizajna u Milanu, dizajnerka Nika Zupanc pokazala nam je da predmeti za masovnu upotrebu mogu da budu ujedno i romatični, i nekonvencionalni, i apsolutno primenljivi u životu. Nika Zupanc kreira novu generaciju proizvoda od plastike dizajniranih za svakodnevno korišćenje. Svako njeno delo odiše ne krije koliki emotivni naboj je u njega ugrađen.

Njeni predmeti za dom su romantični i neuobičajeni, a njene kreacije smatraju se dizajnerskom avanturom. Ribbon stolicu, koja izgleda kao da je napravljena od jednog creva, od jedne trake, a naslon joj je u obliku mašnice, Nika je napravila u klasičnoj crnoj i beloj boji, a tu je i verzija u prljavoroze nijansi. lolita lamp

Nika Zupanc globalnu popularnost stekla je lansiranjem Lolita lampe. Radi kao samostalni projektant i uvek ima sveže ideje proistekle iz posebnog tumačenja moderne kulture, savremenog dizajna i raspoloživih tehničkih opcija. Njeni proizvodi su deo spektra istaknutih dizajn kompanija Moooi, Sé, Moroso i Nodus, sarađivala je i sa Diorom, a ima i liniju koju proizvodi i prodaje pod svojim imenom.

Foto: www.designboom.com