Oda citrusima stiže iz kuće Perris Monte Carlo

Parfemski brend Perris Monte Carlo odličan je spoj je tradicije i modernog – kuća se tradicionalno sanbdeva prirodnim sastojcima izdvojenih pažljivim metodama obrade, a na savremen način kreirane su moderne mirisne formule koje ističu lepotu nota sirovih materija. Kreirani na ovakav način Perris Monte Carlo parfemi su inovativni, naglašeni, prepoznatljivi…
Ovaj parfemski brend dolazi nam iz Monte Karla, a trenutno ga vodi kreativni direktor Gian Luca Perris, pripadnik druge generacije porodice Perris koja se bavi kreiranjem mirisnih formula. Strast za vraćanje istinske umetnosti parfimerstva glavni je cilj brenda Perris Monte Carlo čija je misija nabavka najkvalitetnijih sirovina iz celog sveta, koje su se obrađivale na tradicionalan način.
Perris Monte Carlo parfeme možete naći u beogradskoj L’Atelier parfimeriji, u kojoj je trenutno dostupna Italy Collection.
Nakon putovanja svetom, tragajući za sirovinama, inspiraciju za ovogodišnju, najnoviju Italy Collection, Gian Luca Perris nalazi u Italiji. Linija se sastoji od tri parfema – Bergamotto di Calabria, Mandarino di Sicilia i Cedro di Diamante, a svaki od njih odlikuje se notom nekog od agruma uzgajanih u mestu Capua, gde se esencijalna citrusna ulja vrhunske čistoće prave još od 1880. godine. Gian Luca Perris bio je oduševljen esencijalnim uljima, kao i mogućnošću kombinovanja inovacija i tradicionalnih metoda ekstrakcije. Ova parfemska trilogija odaje počast i u fokus stavlja arome citursnog voća koje raste u Italiji, pod mediteranskim suncem.

Bergamotto di Calabria
Drevna je istorija bergamota u parfimerskom svetu. Pronađen i uzgajan isključivo u Kalabriji, u južnoj Italiji, duž Jonske obale, kao hibrid gorke pomorandže i limuna, bergamot je poznat kao komponenta često korišćena u parfemima, ali nikada nije naglašavan zbog svoje nestabilnosti.
Postoje tri vrste bergamota – femminiello, castagnaro i fantastic.
Bergamotto di Calabria parfem sadrži dragoceni materijal poznat kao „bergamotski sunđer“. Ekstrakcija se vrši ručno. Prvo se voće reže na pola, a pulpa se ručno odstrani posebnim nožem.
Zatim se kore kružnim pokretima skupljaju iostavljaju na prirodni sunđeru da bi se sakupila srž voća. Poreg mirisa bergamota, ovaj parfem sadrži i voćne, kao i note jasmina. Bergamotto di Calabria parfem kreirali su Gian Luca Perris i Luca Maffei ponudivši nam miris bergamota koji naglašava njegovu gorku, penušavu i zelenu suštinu petitgrainom, timur biberom, cvetovima pomorandže i nerolijem, finoćom irisa i mošusa.
Gornje note: bergamot Spugna Capua, petitgrain iz Paragvaja, Timur biber, ružičasti biber
Srednje note: cvet pomorandže Water Capua, marokanski neroli, absolut cveta pomorandže, absolut jasmina
Donje note: iris, sandalovina, Haiti vetiver, mošus.

 

Mandarino di Sicilia Mandarino di Sicilia je osvežavajuća, citrusna kompozicija gorkih, zelenih i slatkih crvenih mandarina. Miris se otvara zelenom svežinom, rezak je, a kasnije postaje slađi i sočniji. Parfimer ovog mirisa je Gian Luca Perris.
Gornje note: zelena mandarina Capua, gorka pomorandža, žuta mandarina, petitgrain iz Paragvaja
Srednje note: jasmin, geranijum, cvet pomorandže
Donje note: kedar, amber, mošus

 

 

 

Cedro di Diamante
Izvorno, Cedro di Diamante je vrsta citrusa nazvana po gradu Diamante, u provinciji Cosenza u Kalabriji. Cedro Di Diamante je jedinstvenog kvaliteta, jedan od “nekiselih” citrusa, svež je i sladak i često se koristi u kulinarstvu. Vedru i svežu mirisnu kompoziciju Cedro di Diamnate parfema potpisuje Luca Maffei koji citrusnim notama dodaje akorde limuna, verbene i limete, kao i mešavinu začina, đumbira, ružičastog bibera, sečuan bibera, kardamona. Ova citrusna esencija “prelivena” je mešavinom cveća, a zaokužuju je mirisa irisa i mošusa.

Cena parfema je 16.200 din/100ml.