Pastelna maštaonica

Sa malo novca i dosta kreativnosti dečju sobu lako možete pretvoriti u bajkovito mestašce u domu.  U zavisnosti od uzrasta deteta biraćete boje koje će dominirati u njihovoj sobi – za najmlađe, predškolce, najlepše su nežne pastelne nijanse koje “smiruju” prostor, lako se uklapaju uz druge tonove i veoma su prijatne za oko. Za razliku od drugih boja – kada iskombinujete nekoliko pastelnih dobićete veoma lep ambijent koji sa dečjim igračkam dobija posebnu draž. Devojčice će svoje carstvo najviše voleti da prave u sobi u kojoj su kombinovane pasteloroze i bela nijansa, dok je za dečake rezervisana kombinacija pastelnoplave i bele. Naravno, uvek je dobrodošao i dodatak u pastelnim tonovima žute, zelene, lavnde… Takva kombinacija boja dodatno će podstaći kreativnost vaše dece. Na primerima koje smo izdvojili za vas pogledajte na koji način možete da dekorišete sobu i kakav raspored da napravite u sobici.

Ako vaši mališani već idu u školu prilikom uređenja njihove sobe uvek ih treba pitati za savet – oko boja zidova, ormarića, izgleda kreveta, radnog stola.. jer dečaci će rado spavati u krevetu koji izgleda kao formula, dok će devojčice želeti da sanjaju ispod roze baldahina.

Enterijeristi savetuju da prilikom uređenja dečje sobe mislite o tome kako da olakšate i pomognete deci da budu organizovana i uredna. To znači da police, ormari za odlaganje stvari i gračaka, klupice, čiviluci… treba da budu u visini deteta, odnosno dostupno da otvore i slože stvari. Ako je sve previsoko za njih, ne očekujte od njih da će igračke i stvari vraćati na mesto.

 

Da bi soba bila što urednija i deca stekla naviku da posle igre rasklanjaju stvari za sobom bilo bi dobro da nabavite što više ukrasnih kutija i korpica u kojima će pakovati igračke a zatim ih slagati u za njih predviđene police.

Foto: https://www.pinterest.com/