RABBIT CHAIR: STOLICA UZ KOJU SE OSTVARUJU DOBRE ŽELJE

NEW qeeboo-rabbit-chair-designboom-shop-011-1000x752Dizajner Stefano Giovannoni, osnivač Qeeboo brenda, predstavio je na Nedelji dizajna u Milanu svoju Rabbit chair – zeka-stolicu koja se svrstava u porodicu proizvoda napravljenih nalik nekoj životiniji, po kojoj i nosi ime, a u stvari je samo veseli detalj međ kućnim nameštajem. Zekine uši dobile su ulogu naslona, dok je telo deo za sedenje. qeeboo-stefano-giovannoni-designboom-a
Kreirajući ovaj veseli komad nameštaja Giovannoni nije mogao da zaobiđe činjenicu da će se najviše svideti najmlađim ukućanima pa je zato rabbit chair napravio u dve verzije tj. dimenzije – manju za decu i veću za odrasle. Ova stolica je već na Milanskom sajmu proglašena objektom koji u dom donosi sreću i ostvarenje dobrih želja. Rabbit chair dostupna je u osam različitih boja: narandžastoj, lila, beloj, sivoj, golubijesivoj, pink, svetlo zelenoj, svetlo sivoj, a pravi se i u luksuznoj zlatnoj varijanti koja košta 560 dolara.


Misija osnivača Qeebbo robne marke je da stvori emotivno nabijene predmete dostupne široj publici, svugde u svetu. Za ovog dizajnera rabbit chair je romantična, demokratska i nekonvecionalna avantura u svetu dizajna, a zec, kao model za stolicu, izabran je jer to, kako kaže dizajner, nežna životinja i u mnogim kulturama je simbol ljubavi i plodnosti.

Foto: designboom.com