SARADNJA H&M I SARE DŽESIKE PARKER: PRVI PUT NA CRVENOM TEPIHU MET GALA SVEČANOSTI

Sarah-Jessica-Parker-in-custom-made-H&M
Zahvalno je kada možete da vidite nešto što ste zamislili kako oživljava. Veoma sam se zabavila tokom saradnje sa brendom H&M na kreiranju haljine koja odražava karakter i raskoš ove neverovatne izložbe – izjavila je Sara Džesika Parker.

Na crvenom tepihu Met Gala svečanosti koju u Njujorku, u čast mode, svake godine organizue Institut kostima muzeja Metropolitan, glumica Sara Džesika Parker pojavila se u crnoj svilenoj H&M haljini preko jednog ramena, sašivenoj po meri. Kuća H&M imala je čast da se pobrine za look članice Komiteta dobrotvornog događaja ovog instituta, poznatoj kao jednoj od najuticajnijih ikona stila našeg vremena. Kreacija dizajnirana za čuvenu Keri Bredšo ima šlep sa volanima, ukrašen izvezenim grimiznim cvetovima maka. Kruta pačvork tkanina sačinjena od održivih materijala i ukrasa takođe je bila sastavni deo haljine. Taj detalj nosio je poruku H&M vizije – da učini modu održivom, a održivost modernom.
Pernila Volfart, šef dizajna kuće H&M, povodom ove saradnje naglasila je da svaka od njihovih posebno dizajniranih odevnih kombinacija oslikava atmosferu izložbe i pokazuje zabavu u modi koja je brendu H&M toliko važna.

Foto: H&M press