Servirajte ukus leta

VB_ArtesanoOriginal_001
Račići, dagnje, škampi, lignje, hobotnice, morska riba… sveži plodovi mora osim što zahvaljujući vitaminima, mineralima i omega-3 masnim kiselinama važe za čuvare zdravlja i lepote, svakako su i izvor jedinstvenog gurmanskog užitka.

Chef Marc Lanteri___

Učinite ovo iskustvo nezaboravnim uz maštovit odabir posuđa za serviranje, i načina na koji ćete ih poslužiti. Italijanski majstori kuhinje Claudio Pasquarelli i Marc Lanteri predlažu mini porcije s mirisom mora koje su prošarane bojama sitno seckanih citrusa.

VB_UrbanNature_BBQ_003

Ne zaboravite da se uz ove specijalitete služe odgovarajuća vina: crveno vino i riba važe za moćan duo – ipak treba imati u vidu da se sorte sa većom količinom tanina neće dobro slagati sa belančevinama iz ribe, tako da uz neko lakše vino voćne arome nećete pogrešiti.

Uz školjke najbolje idu bela vina iz Portugalije i severne Španije, jastog će ići uz jači Chardonnay dok se suši i azijska jela od morskih plodova služe sa polusuvim rizlingom.

Ukuse leta obavezno oplemenite grilovanim povrćem i kukuruzom. Čeri ne samo što daje fantastičan bojeni akcenat, već je pravo osveženje na tanjiru, dok paprika već dopušta kombinacije sa sirom, maslinovim uljem i začinima tako da je idealna za letnji mini obrok ili predjelo.

Foto: degourmet, Kahla, Leonardo, Villeroy&Boch, Koziol