SOCK BOOTS: ČIZME ZASLUŽNE ZA DOBRU ŽENSKU SILUETU

Počele su da šetaju i našim ulicama, mada ne u onakvom koloritu kakav im je namenila modna kuća Balenciaga, a nametanju sock boots kao modnog trenda za sezonu jesen 2017. ponovo su najzaslužnije skandinavske modne ikone. Cvetni Balenciaga modeli ovih ekstremno špicastih čarapa-čizama veoma hrabro kombinovani su uz najneverotanije dezene, i iako se to na prvi pogled ne bi moglo pomisliti, izgledale su odlično, čak i uz modele klasične suknje ravnog kroja, i to one najnezahvalnije dužine – nešto ispod kolena.

Mnogo lakši za stilizovanje su jednobojni modeli, a, naravno, najelegantnije su crne. Ono što ih čini trendi komadom sezone je činjenica da su uglavnom izrađene od streč žerseja koji se, baš kao čarapa pripija uz nogu i stvara lepu siluetu, bez onog osećaja da imate previše “lufta” između noge i čizmice u koji bi mogli svašta nešto da spakujete ;). Ima ih i od mekog velura, vune i drugih rastegljivih, sintetičkih materijala.

Iako prilično osporavane na modnoj sceni sock boots se ne predaju. Stigla je jesen, došlo je njihovo vreme i one zaista jesu postale modni hit! A ovo su modeli iz naših radnji – Zara i Mango.

MANGO sock boots, elastični materijal, visina štikle 8,5 cm. Mogu se naći u crnoj, pink i ljubičastoj boji. Cena, 5.490 din.

ZARA sock boots od streč, buškastog elastičnog tkanja, visina štikle 10 cm. Cena: 6.990 din. ZARA sock boots kombinovane od eko kože i deblje streč trikotaže poput pletiva, visina potpetice 7,5 cm. Cena: 6.490 din.

Foto: Instagram, Zara, Mango