SVEČANO OTVOREN DUKLEY GARDENS, NAJLUKSUZNIJI KOMPLEKS NA CRNOGORSKOJ OBALI

Dukley Gardens 1Završetak izgradnje najluksuznijeg kompleksa na crnogorskoj obali, na obroncima Budvanske rivijere, obeležen je svečanošću kojom je luksuzno naselje Dukley Gardens proglašeno otvorenim. Ukupna vrednost ove investicije veća je od 150 miliona evra, a proslavi završetka ovog, do sada najvećeg projekta Stratex grupe u Crnoj Gori, prisustvovali su brojni gosti iz političkog i kulturnog života. Stratex je 2010. godine bio samo kupac jedne od tridesetak vila u ovom kompleksu i tada su se suočili sa finansijskim krahom i napuštanjem projekta koji je prvobitni investitor prezadužio. Da bi sačuvao svoju, ali i investicije svih ostalih kupaca, Stratex je preuzeo i završio ovaj projekat. Ranije prevareni kupci, danas su, zahvaljujući sopstvenoj inicijativi i ogromnoj investiciji, ipak ponosni vlasnici najelitnijeg kompleksa na jadranskoj obali.

Dukley Gardens 3-Verujem u Crnu Goru, živim ovde u Budvi, trudim se da naučim crnogorski jezik i da učestvujem u razvoju ove mlade zemlje. Ponosan sam ako smo završetkom izgradnje Dukley Gardens danas makar malo pomogli napore Vlade i naroda Crne Gore na razvoju potencijala ove predivne zemlje. Posebno smo zahvalni na podršci i poverenju građanima Budve i predsedniku Vlade gospodinu Đukanoviću. Nadam se da ćemo sa istim uspehom realizovati i druge projekte u Crnoj Gori – od Dukley hotela, Dukley Marine Budva, preko Hotelske Grupe Budvanska Rivijera i drugih projekata u turizmu u Budvi, Kotoru i Kolašinu – izjavio je Neil Emilfarb, predsednik Stratex Grupe, koja danas predstavlja najveće pojedinačno ulaganje kapitala SAD u Crnu Goru.

Dukley Gardens 2Izvanredno dizajnersko rešenje kompleksa Dukley Gardens vizija je nagrađivanog  nemačkog  arhitektonskog studija NPS Tchoban Voss. Enterijer i eksterijer životnog prostora osmišljeni su tako da svi apartmani pružaju impresivan panoramski pogled na more, Stari grad u Budvi i ostrvo Sveti Nikola. Naziv Dukley Gardens podseća na drevni rimski grad Doclea po kojem su u srednjem veku Sloveni nazvali prvu crnogorsku državu Duklja. Dukley Gardens ima  202  elegantna, savremeno  uređena  stana,  površine  od  80 do 212 kvadrata, kao i penthaus apartmane površine do 535 kvadratnih metara. Vile su okružene bogatim tropskim zelenilom zbog kojeg kompleks liči na veliku baštu.

Dukley Gardens 4Dukley Gardens obuhvata tri plaže, restoran sa 5 zvezdica, kafe, galeriju savremene umetnosti i brojne druge servise za vlasnike apartmana i goste. Najmlađi stanovnici naselja mogu da se druže u Dukley Gardens vrtiću, a ljubitelji umetnosti mogu posetiti neku od brojnih aktivnosti DEAC (Dukley European Art Community) u Budvi i Kotoru. Večernji provod, takođe je uzbudljiv jer se nadomak Dukley Marine Budva nalazi glamurozni Dukley Beach Club u kojem će ovog leta night clubbing domaćin biti poznati klub Lasta iz Beograda. Dukley Gardens štiti privatnost svojih stanara, tako da je pristup kompleksu strogo ograničen i kontrolisan. Za sledeću godinu investitori su najavili završetak projekta Dukley hotela sa 5 zvezdica čiji će sadržaji biti na raspolaganju vlasnicima apartmana u Dukley Gardens.

Dukley Gardens event 1

Foto: Press