Uzbudljivost zabranjenog

Modna kuća Givenchy i njen osnivač Hubert de Givency 1957. godine lansiraju svoj legendarni miris L’Interdit, posvećen glumici Audrey Hepburn, a nakon šest decenija, ove 2018.godine, iz čuvene modne imeprije stiže nam novi, L’Interdit neustrašivi klasik. A, kao i sve, i ova priča ima svoj početak.
Još u prošlom veku Hubert de Givency svojim kreacijama umeo je kod žena da izazove onaj osećaj slobode i neustrašivosti, iako su na sebi imale neku od njegovih čuvenih crno-belih kreacija koje su odisale aristokratskim i avangardnim šmekom. Baš zbog toga, čuvena Audrey Hepburn izabrala ga je za svog ličnog dizajnera. A ona je postala njegova muza. Njihovo doživotno prijateljstvo i profesionalna saradnja bila su posebna vrsta veze koja je oblikovala dalji put kuće Givenchy. Jedna od njihovih najznačajnijih saradnji bila je kreiranje parfema, ekskluzivno za Audrey. Kada ju je upitao da li bi parfem mogao da komercijalizuje i ponudi ga i drugim damama, Audrey je gotovo ljutito izjavila: “Je vous l’interdis”! U prevodu – Zabranjujem ti! Legenda kaže da je parfem tako i dobio ime – L’Interdit.Sada, 2018 godine, Givenchy otvara novo poglavlje i novom mirisnom kreacijom poziva žene da pređu granice i otkriju uzbudljivost zabranjenog, da zakorače u prostor iza konvencionalnog.
Kreirajući ovaj parfem iz kuće Givenchy damama stiže poruka: Prigrlite osećaj slobode i zabranjene emocije. Prevaziđite zamišljene, stvarne i izmišljene limite i kodove, zato što su oni ponekad samo u vama! Baš u tom smilsu, L’Interdit je parfem koji nas podseća da je odvažnost ključ slobode i da iza onoga, što nas možda zadržava, leže mnoga životna uzbuđenja.Novi Givenchy L’Interdit je moderan, odvažan i šik miris, elegantan, cvetno-drvenast, a takvim ga čini zabranjena mešavina belog cveta i tamnih akorda. Nova vrsta ženstvenosti. Majstori parfimeri Dominique Ropion, Anne Flipo i Fanny Ball mirisnu kompoziciju prave od nota cvetnog buketa belog cveta pomorandže, jasmina i tuberoze. Kontrastne note su zemljani, mračni tonovi vetivera i pačulija. Poseduje neverovatnu moć transformacije pa iz minuta u minut na koži možete osetiti različite mirisne note i njihove mešavine. Fascinantan transformers! U gornjim notama dominiraju bergamot i voćni tonovi. U srcu formule su sambac jasmin, cvet pomorandže i tuberoza, dok bazu čine ambroksan, vanila, vetiver i pačuli. Zbog ovako različitih “razvojnih momenata” na koži Givenchy je za svoj novi parfem tražio i novo lice, novu muzu. Izabrana je glumica Rooney Mara, kojoj se svi dive zbog njenih performansa punih transformacije, a i zbog toga što je svojim primerom pokazala da ukoliko imaš hrabrosti da budeš ono što jesi – ništa nije nemoguće!

Dizajn bočice (okrugli kvadrat) za 2018. priznanje je originalnom dizajnu iz 1957, a kutija, naravno, crno-bela, elegantna, čista i jednostavna, kao i većina Givenchy kreacija. Unutra je iznenađujuće crvena, sa potpisom gospodina Givenchy.

Cene:
30ml – 7.690 din.
50ml – 10.840 din.
80ml – 13.110 din.

Foto: Givenchy Beauty press