Mnogo detalja i izuzetan kolorit: Izložba slika i crteža ‘’ALHEMIJA’’ Nebojše Bežanića

Umetnik Nebojša Bežanić, koji već više od 30 godina živi i stvara u Parizu, predstaviće se domaćoj publici izložbom pod nazivom Alhemija u galeriji DAR MAR u Beogradu (Kralja Petra 44). Izložbu čine slike i crteži, a posetioci će moći da je pogledaju u periodu od 8. do 30. juna 2021. godine.

Mnogo detalja u velikoj formi

Radove na ovoj izložbi karakteriše dosta detalja i izuzetan kolorit, i kada su pitanju crteži i kada je reč o uljima na platnu. Na impresivnim slikama pojavljuju se snažna tela, kipovi, avioni, arhitektura, biljke i životinje, računari, gradovi, scene iz života… Sve je to ukomponovano u velike forme, a posmatraču, posetiocu nameću se različiti načini tumačenja.

Njegove slike deo su kolekcija velikih kolekcionara

Nebojša Bežanić gotovo četiri decenije gradi svoju umetničku karijeru u Parizu, prepoznali su ga brojni muzeji i evropske galerije, gde se nalaze neki od njegovih radova, a njegove slike su deo kolekcija brojnih svetskih kolekcionara umetničkih dela. Bežanić je diplomirao na Fakultetu primenjih umetnosti u Beogradu 1986. godine, na odseku slikarstvo. U karijeri dugoj skoro četiri decenije, može se pohvaliti brojnim grupnim i samostalnim izložbama širom Evrope. Od 1989.  živi i radi u Parizu.

Radno vreme galerije DAR MAR za vreme trajanja ove izložbe je od 12 do 20 časova.